תודה על המאמר, אני חושב שהוא מרתק. שימו לב לעובדות: שופטים בליגה הגרמנית (לא אנגלית) נוטים לטובת הקבוצה הביתית בנושא פנדלים, שערים ותוספת זמן. זה אמנם אינטואיטיבי ומובן מאילו אבל יש רושם ויש רישום. כל אחד יודע שאסור לשרוק לפנדל נגד מניור באולד טרפורד וכל נפילה של רוני ברחבה זה פנדל לאדומים. שימו לב גם לתוספת הזמן. כשיש פער של 3 שערים כמעט לא מוסיפים זמן וכשיש פער של שער אחד מוסיפים 2.5 דקות בממוצע. גם במאמר על ליברפול הם מראים ששופט מעניק יותר פאולים לקבוצה הבייתית.
המסקנה היא שמעבר לביטוי לרגשות שלנו ואמצעי לפרוק לחץ יש לעדוד השפעה. אני בהחלט צורח על השופט במשחקים (בכדורסל זה יותר אפקטיבי, אבל מי הולך בימים אלו לכדורסל) בכוונה להשפיע.
לא קראתי את המאמר ואני האחרון שירצה להגן על ליברפול, אבל האם לא יתכן שנשרקות יותר עבירות לקבוצה הביתית פשוט משום שהיא תוקפת יותר ומגיעה ליותר מצבים שגורמים ליריבה לבצע עבירות? כנ"ל לגבי תוספת זמן. תמיד מתלוננים על זה שכשקבוצה "גדולה" בפיגור במשחק בית, תוספת הזמן היא גדולה יחסית (ו"זמן פרגי" הוא מושג ידוע באנגליה בשל תוספות הזמן להן זוכה מנצ'סטר יונייטד כשהיא זקוקה להן במשחקיה הביתיים). אבל האם לא יתכן שקבוצה אורחת שמגנה על יתרון זעום או על תיקו באמת תבזבז הרבה יותר זמן מאשר במשחק בו הקבוצה הביתית מנצחת בקלות? קשה מאוד לקבוע באופן סטטיסטי על הטיות של שיפוט בלי שבוחנים כל החלטה בנפרד, ובעצם מנתחים את ההחלטות ה"שגויות" (והרי גם את זה קשה לקבוע) או הלא ברורות מאליהן.