| משתמש |
ליגת האלופות מתרחקת מקטמון  |
|
קראנקו
1203 הודעות |
נשלח - 03/12/2010 : 15:49:42
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי רגל עץ
דווקא אני חושב שיש מצב שזה ישחק לטובתנו, אם מסתכלים על הטווח הארוך של ה"פרוייקט" שלנו. אנחנו יודעים כמה ליגה א' קשה ושהיא יכולה להיות עוצרת מומנטום משמעותית (ראו מה עובר על קביליו השנה). אז אם (טפו טפו טפו חמסה חמסה) נגיע לליגה א' בעונה הבאה, ולא נסיים שם במקום הראשון אלא בין העולות לארצית, נוכל עדיין לשמר את המומנטום ולהתקדם, ולא להרגיש שנתקענו. זה לא בהכרח גרוע.
א. הטווח הארוך של ה"פרוייקט" הוא שיפסיקו להגיד את הביטויים המזדרגגים האלה "פרוייקט" "מיזם" "מותג", ופשוט יהיה מועדון כדורגל שקוראים לו הפועל ירושלים. ב. יפו עוברים מה שהם עוברים לא בגלל הליגה, אלא בגלל שהם חמורים שהביאו מאמן בונקריסט ללא ניסיון. ג.אם תגיע לליגה א' שהיא הליגה השלישית ותעלה לליגה הארצית שהיא גם השלישית לא תשמר מומנטום ולא נעליים. אתה צודק שזה לא בהכרח גרוע. זה הרבה יותר מגרוע. |
נערך על ידי - קראנקו ב-03/12/2010 15:50:55 |
 |
|
|
עוגן ק.
523 הודעות |
נשלח - 04/12/2010 : 12:54:29
|
לא מסכים עם קודמי באשכול. עליה מליגה א' שהיא הליגה השלישית, לליגה ארצית שגם היא השלישית, היא לא אסון. אם להתייחס למה שכתב קראנקו - זה עוד שלב בהפיכתינו מ"מיזם", "מותג", "פרויקט" למועדון כדורגל שלא חייב בכל שנה להגיע למקום ראשון כדי לשרוד. הרצון להגיע מהר ככל האפשר למקומנו הטבעי, קרי ליגת העל, גרם לנו כבר לחפש קיצורי דרך מוטעים. נכון, אף אחד לא מאושר מעוד שנה של עיכוב אבל כאמור יש גם סוג של נורמאליות שחסרה למועדון בהצבת מטרה להגיע למקום 4-6. |
 |
|
|
קראנקו
1203 הודעות |
נשלח - 04/12/2010 : 13:09:08
|
הייתי מת להסכים איתך עוגן, באמת. לצערי, אנחנו לא לבד בעולם. הלוואי שעונה רגועה של מקום 4-6 בליגה ארצית הייתה נותנת סוג של שפיות. הייתי שמח להירגע כמה חודשים מהלחץ הזה שלפיו חייבים להיות תמיד במקום הראשון בלבד. אבל לטעמי עונה כזאת יכולה להיות מכה לא קטנה, תראה איזו סטירה קיבלנו עקב הכישלון עם מבשרת. מועדון שלא חייב כל שנה להגיע למקום הראשון כדי לשרוד לא נמצא במציאות שמועדון האם שלו, למרות כל הגועל נפש, מעליו בליגות, יותר עשיר, ועם תשתית מקצועית יותר טובה ( עם כל המחלות של סאסיונה, אם מסתכלים נטו, לאחר 3.5 שנות קיום, התשתיות הרקובות שלהם עדיין מספקות פי כמה תוצרת מהמעט תשתיות שלנו. יש להם יותר מקומות להתאמן, יותר קבוצות צעירות, הרבה יותר שחקנים רשומים,פעילים מושאלים וכדומה. נכון שאין להם נשמה, אבל כרגע אני מדבר על פרקטיקה ולא רומנטיקה). אנחנ פועלים במציאות תקשורתית שבה מקודשת ההצלחה ומסוקרת פי 10 ממה שהיינו מורגלים אני ואתה בעבר, בעיר בעייתית עם המחלה הצהובה ממול, עם מצב שבו לא הצלחת לקחת את כל הקהל איתך למערכה הזאת, לא יודע אם אחרי 6 שנים לא בטוח שנגיע ללאומית אפילו - לא לילד הזה פיללנו. |
נערך על ידי - קראנקו ב-04/12/2010 13:15:53 |
 |
|
|
עוגן ק.
523 הודעות |
נשלח - 04/12/2010 : 14:15:09
|
תראה, יש הרבה במה שאתה כותב, מצד שני יש גם את חצי הכוס המלאה - מבחינה תודעתית ליגה ארצית היא בהחלט יותר מליגה א' גם אם שתיהן ליגה שלישית שנת שפיות הישגית וכו' הסיכוי להיכשל כשלון חרוץ בליגה א' (כמו שנכשלנו שם פעמיים) מתמזער מאוד. ולבסוף - כבר עכשיו - בליגה רביעית - יש לקטמון ממוצע קהל גבוה יותר מאשר בשתי העונות האחרונות שלנו בלאומית עם סאסיונה כקבוצה אדומה אחת בירושלים. כלומר גם אחרי החבטות שספגנו מסתבר שהחולה, שהיה פעם סופני, נמצא במגמת שיפור.
לא יודע מה מנצח, החצי המלא של הכוס או החצי הריק. |
נערך על ידי - עוגן ק. ב-04/12/2010 14:26:46 |
 |
|
|
רגל עץ
2370 הודעות |
נשלח - 04/12/2010 : 14:29:17
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי קראנקו א. הטווח הארוך של ה"פרוייקט" הוא שיפסיקו להגיד את הביטויים המזדרגגים האלה "פרוייקט" "מיזם" "מותג", ופשוט יהיה מועדון כדורגל שקוראים לו הפועל ירושלים. ב. יפו עוברים מה שהם עוברים לא בגלל הליגה, אלא בגלל שהם חמורים שהביאו מאמן בונקריסט ללא ניסיון. ג.אם תגיע לליגה א' שהיא הליגה השלישית ותעלה לליגה הארצית שהיא גם השלישית לא תשמר מומנטום ולא נעליים. אתה צודק שזה לא בהכרח גרוע. זה הרבה יותר מגרוע.
אבל, מה לעשות, אנחנו בעיצומו של פרוייקט ארוך-טווח, בין אם אתה אוהב שקוראים לו כך ובין אם לאו, ועלינו להיות ערוכים גם לתקלות ועיכובים. שרדנו איכשהו (למען האמת, בצורה די מעוררת התפעלות נכון לעכשיו) את המשבר הראשון וצריכים לקחת בחשבון שייתכנו נוספים בהמשך הדרך. ולגבי סעיף ג', אני חולק עליך. מעבר מליגה א' דרום לליגה ארצית שהיא אכן כזו (כלל-ארצית), ממצב שאתה נמצא בין 64 הקבוצות המובילות בארץ ל-48 המובילות, הוא אולי לא משמר מומנטום מקסימלי, אבל הוא גם לא מהווה משבר, ואני סבור שלא ירחיק אוהדים מהקבוצה. וזה להבדיל מהישארות שנה נוספת בליגה ב' (חס וחלילה) או בליגה א' דרום. |
 |
|
|
קראנקו
1203 הודעות |
נשלח - 04/12/2010 : 14:48:21
|
יש תיאוריות ויש מציאות. במציאות, הקהל בא בעונות שאתה רץ לעלייה ונעלם בעונות שלא, כמו בקבוצת כדורגל ולא כמו בפרוייקט. אתה קולט איזה שטויות אתה כותב ? שאנשים יעשו חשבון שאתה בין 48 הקבוצות הראשונות בארץ ולא חו"ח בין 64 הראשונות וזה יגרום להם להמשיך ? בעניין הזה אני לא רואה טעם בהעלאת טיעון אינטליגנטי לסתור את הדעה שלך,אסתפק בטיעון האינטינקטיבי שמדובר בשטות מוחלטת. תתעורר, כאן הפועל ירושלים, לא ג'לג'וליה |
נערך על ידי - קראנקו ב-04/12/2010 14:51:48 |
 |
|
|
רגל עץ
2370 הודעות |
נשלח - 04/12/2010 : 15:02:07
|
אוי, נו, באמת. אני לא מצפה שאנשים יספרו כמה קבוצות יש מעלינו, אבל אין לי ספק שמבחינת איך שהדברים נתפסים, הליגה הארצית כליגה שלישית נתפסת כיותר גבוהה או פחות גרועה מליגה א' על מחוזותיה. ראה כדוגמא את הפועל סאדר, שבעיני כולם התדרדרה השנה למקום הנמוך התולדותיה, למרות שכבר היתה בעבר בליגה השלישית, כשזו היתה הליגה הארצית. לכן לדעתי מעבר מליגה א' לליגה הארצית כן ייתפס (בעיני הציבור הכללי, ברור שלא בעיניך) כהתקדמות. חוץ מזה, צורת ההתדיינות שלך די מגעילה. אה, שכחתי, הרי אנחנו כולנו עדינים מדי וצריך שנהיה יותר אלימים ואגרסיביים באופן כללי, כדי שלא יתייחסו אלינו כאל חנונים שמאלנים לבנבנים, ויתנו לנו יותר כבוד.
|
 |
|
|
קלי
719 הודעות |
נשלח - 04/12/2010 : 15:32:15
|
יותר משאני חושש מהשינוי ששיטה זו תוביל בהיבט הכללי ,אני חושש מאד מהוספת ליגה ארצית בהיבט היחסי מול הקבוצה המקורית.מבחינתי המבחן הכי גדול של קטמון היה ונשאר מתי ואיך יגיע היום שבו תצליח ליצור קבוצה אדומה אחת בלבד תחת מטריה בריאה.למיטב הבנתי הסיכוי היחיד שזה ייקרה(גם אז אני לא בטוח), זה ביום שבו קטמון והקבוצה המקורית ימצאו את עצמם באותה ליגה. כל שינוי שעלול ליצור פער של ליגה נוספת ודחייה נוספת של הגשמת מטרה זו ,היא הרת אסון מקצועית תודעתית ותקשורתית. |
המציאות השחורה לצד האדום בי-ם:עליבות ,פילוג יריבות לעד ,ומשחק סכום אפס . |
 |
|
|
קראנקו
1203 הודעות |
נשלח - 04/12/2010 : 15:45:28
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי רגל עץ
חוץ מזה, צורת ההתדיינות שלך די מגעילה. אה, שכחתי, הרי אנחנו כולנו עדינים מדי וצריך שנהיה יותר אלימים ואגרסיביים באופן כללי, כדי שלא יתייחסו אלינו כאל חנונים שמאלנים לבנבנים, ויתנו לנו יותר כבוד.
כי כתבתי "שטות" ו"תתעורר" ? אני אחיה בשלום עם היותי מתדיין מגעיל. רק שלא נהיה שווי נפש במקום 6 בליגה השלישית, רחמנא ליצלן. חנון לבנבן ושמאלן אתה כתבת, לא אני. יש רוח דברים ויש דיבה - מה שכתבת זו כבר דיבה טהורה.
ומה שקלי אמר. |
נערך על ידי - קראנקו ב-04/12/2010 15:47:21 |
 |
|
|
טוטח
641 הודעות |
נשלח - 04/12/2010 : 16:41:03
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי קלי
יותר משאני חושש מהשינוי ששיטה זו תוביל בהיבט הכללי ,אני חושש מאד מהוספת ליגה ארצית בהיבט היחסי מול הקבוצה המקורית.מבחינתי המבחן הכי גדול של קטמון היה ונשאר מתי ואיך יגיע היום שבו תצליח ליצור קבוצה אדומה אחת בלבד תחת מטריה בריאה.למיטב הבנתי הסיכוי היחיד שזה ייקרה(גם אז אני לא בטוח), זה ביום שבו קטמון והקבוצה המקורית ימצאו את עצמם באותה ליגה. כל שינוי שעלול ליצור פער של ליגה נוספת ודחייה נוספת של הגשמת מטרה זו ,היא הרת אסון מקצועית תודעתית ותקשורתית.
וזה יקרה אם הפועל ירושלים לא תעלה ליגה העונה |
 |
|
|
קראנקו
1203 הודעות |
נשלח - 04/12/2010 : 16:48:37
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי טוטח
ציטוט: נשלח במקור על ידי קלי
יותר משאני חושש מהשינוי ששיטה זו תוביל בהיבט הכללי ,אני חושש מאד מהוספת ליגה ארצית בהיבט היחסי מול הקבוצה המקורית.מבחינתי המבחן הכי גדול של קטמון היה ונשאר מתי ואיך יגיע היום שבו תצליח ליצור קבוצה אדומה אחת בלבד תחת מטריה בריאה.למיטב הבנתי הסיכוי היחיד שזה ייקרה(גם אז אני לא בטוח), זה ביום שבו קטמון והקבוצה המקורית ימצאו את עצמם באותה ליגה. כל שינוי שעלול ליצור פער של ליגה נוספת ודחייה נוספת של הגשמת מטרה זו ,היא הרת אסון מקצועית תודעתית ותקשורתית.
וזה יקרה אם הפועל ירושלים לא תעלה ליגה העונה
כלומר, אם תתחילו לשחק עם יותר מחלוץ בודד ועם קישור יצירתי. |
 |
|
|
שומר החומות
906 הודעות |
נשלח - 04/12/2010 : 16:48:52
|
נסעתי אמש להדלקת נרות אצל הדודה בתל אביב. שניים מהאורחים שדיברתי איתם, בעלי משפחות צעירים שיש להם פור 10 שנים בערך עלי, הזדהו כאוהדי הפועל, שהיו הולכים למשחקים בקביעות במהלך שנות ה-80, זוכרים את שעריים ואיזה משחק גביע נגד לזרוס חולון, אבל סאסיונה המאיסו עליהם את הקבוצה והם הפסיקו לבוא לפני בערך עשור. שניהם באו לקטמון בחלקים מהעונה הראשונה התרגשו מאוד, אבל הפסיקו לבוא, ואחד מהם שאל אותי אם זה נראה לי מוסרי לגדל את הבן שלו בכיתה שכולם אוהדים בה את הפועל תל אביב כאוהד של הפועל ירושלים, או אולי עדיף שכבר יתחיל חדש בלי כל מאבקי התחתית הבאושים האלה.
המסקנה המהותית שלי מהשיחות עם האנשים האלה היתה שהמקום שלנו בתור קבוצה שמעוננינת לפנות לקהל אוהדים שמורכב מיותר מ200 המג'נונים שקוראים את הפורום היא להיות כמה יותר גבוה, כמה שיותר מהר. זה לא אומר שראוי שיפגע הניהול שלנו, אבל זה כן אומר שצריך לבדוק טוב טוב את התפיסה הרומנטית של קבוצה של ליגה שלישית רביעית עם קהל משפחתי ותומך: לא בטוח שזה מנגנון שיכול להחזיק אותך עד לתקופה שהבן שלך יתחיל לבוא לבד למשחקים עם חברים שלו. קבוצת כדורגל שהבן של שלומי, הבן של קראנקו והבת שלי יוכלו לבוא אליה בראש מורם ולהביא חבר'ה מהכיתה שיבואו איתם- זו המטרה של המיזם שלנו בעיני
|
אם תרצו אין זו אגדה
|
נערך על ידי - שומר החומות ב-04/12/2010 16:51:18 |
 |
|
|
קראנקו
1203 הודעות |
נשלח - 04/12/2010 : 16:53:30
|
סוף סוף שומר, סוף סוף. מנסה להגיד את זה כבר זמן רב.
|
 |
|
|
קלי
719 הודעות |
נשלח - 04/12/2010 : 17:06:26
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי טוטח וזה יקרה אם הפועל ירושלים לא תעלה ליגה העונה
כדי לאשר סופית את ההנחה שיש לרבים לגבי הפרעה נפשית שפיתחתי להלן תגובתי. אז מה אתה מציע?להתייחס למשחק של קרית מלאכי מולכם כאל "משחק עונה" שלנו ולבוא לעודד את המובילה ...קרית מלאכי?
נ.ב-הפרעה נפשית מס' 2 אני בעד להטיל עונש קשה לאלו המכנים את קטמון/הפועל ירושלים במילותיו של ותיק - "מיזם" ,ו"מותג"..הפועל ירושלים זה לא ג'ינס!!!!!!! |
המציאות השחורה לצד האדום בי-ם:עליבות ,פילוג יריבות לעד ,ומשחק סכום אפס . |
 |
|
|
tampopo
644 הודעות |
נשלח - 04/12/2010 : 17:11:58
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי שומר החומות
נסעתי אמש להדלקת נרות אצל הדודה בתל אביב. שניים מהאורחים שדיברתי איתם, בעלי משפחות צעירים שיש להם פור 10 שנים בערך עלי, הזדהו כאוהדי הפועל, שהיו הולכים למשחקים בקביעות במהלך שנות ה-80, זוכרים את שעריים ואיזה משחק גביע נגד לזרוס חולון, אבל סאסיונה המאיסו עליהם את הקבוצה והם הפסיקו לבוא לפני בערך עשור. שניהם באו לקטמון בחלקים מהעונה הראשונה התרגשו מאוד, אבל הפסיקו לבוא, ואחד מהם שאל אותי אם זה נראה לי מוסרי לגדל את הבן שלו בכיתה שכולם אוהדים בה את הפועל תל אביב כאוהד של הפועל ירושלים, או אולי עדיף שכבר יתחיל חדש בלי כל מאבקי התחתית הבאושים האלה.
המסקנה המהותית שלי מהשיחות עם האנשים האלה היתה שהמקום שלנו בתור קבוצה שמעוננינת לפנות לקהל אוהדים שמורכב מיותר מ200 המג'נונים שקוראים את הפורום היא להיות כמה יותר גבוה, כמה שיותר מהר. זה לא אומר שראוי שיפגע הניהול שלנו, אבל זה כן אומר שצריך לבדוק טוב טוב את התפיסה הרומנטית של קבוצה של ליגה שלישית רביעית עם קהל משפחתי ותומך: לא בטוח שזה מנגנון שיכול להחזיק אותך עד לתקופה שהבן שלך יתחיל לבוא לבד למשחקים עם חברים שלו. קבוצת כדורגל שהבן של שלומי, הבן של קראנקו והבת שלי יוכלו לבוא אליה בראש מורם ולהביא חבר'ה מהכיתה שיבואו איתם- זו המטרה של המיזם שלנו בעיני
אני מאד מזדהה עם הדילמה הזאת באופן אישי. הבן הבכור שלי ששמע על הפועל ירושלים מכל כיוון אפשרי לא יכול לעמוד מול חבריו בקיבוץ ובכיתה (הרוב המכריע פה אוהדי הפועל ת"א)והוא נשאב לשם . לקחתי אותו לכמה משחקים אבל המחשבה שהוא יאהד קבוצה מליגה נמוכה משעשעת אותו. אני לא ויתרתי אבל השאלה האם להפסיק ולהניח לו מנקרת במוחי.
|
 |
|
ליגת האלופות מתרחקת מקטמון  |
|
|
|