פורום האוהדים של הפועל קטמון ירושלים דף הבית    
 כל הפורומים
 הפועל קטמון
 אוף-טופיק
 דילמת שייח גראח

הערה: לא ניתן לשלוח תגובות בלי להירשם.
כדי להירשם, לחץ/י כאן. ההרשמה היא חינם!

גודל מסך:
שם משתמש:
סיסמה:
מצב מערכת:
עיצוב: מודגשנטויקו תחתוןקו חוצה ישור לימיןמרכוזישור לשמאל קו אופקי הכנס קישורהכנס אימיילהכנס תמונה הכנס קודהכנס ציטוטהכנס רשימה

הודעה:

* HTML לא מופעל
* קודי פורום מופעלים
סמיילים:
חיוך [:)] חיוך גדול [:D] מגניב [8D] מסמיק [:I]
לשון [:P] רשע [):] קריצה [;)] ליצן [:o)]
עין שחורה [B)] כדור שמונה [8] זעפן [:(] ביישן [8)]
הלם [:0] כועס [:(!] מת [xx(] ישנוני [|)]
נשיקות [:X] מאשר [^] לא מאשר [V] שאלה [?]

ס ק י ר ת    נ ו ש א
שלומי דנינו נשלח - 16/04/2010 : 22:37:08
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/095/533.html#after_maavaron
15   ת ג ו ב ו ת    א ח ר ו נ ו ת    (חדשות ביותר ראשונות)
מחאיי נשלח - 21/04/2010 : 18:46:05
והנה מאמר תגובה למאמר שאיתו פתח דנינו את האשכול, ואז נעלם.

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/096/887.html?hp=1&loc=28&tmp=9859#after_maavaron

מסכם היטב את הדיון לדעתי.
מחאיי נשלח - 21/04/2010 : 18:22:33
ציטוט:
נשלח במקור על ידי הסלע האדום

ציטוט:
נשלח במקור על ידי מחאיי
סרבני-הגיוס אלו חבר'ה צעירים עם השקפה מדינית קרובה לשלך, שמוכנים לקחת אחריות וללכת לכלא, במקום ללכת לקב"ן או לקרב אבוד בשטחים. אתה יכול להיות רגוע, הם הולכים ונגמרים, כחלק מהתמסמסות האחריות החברתית בישראל.

מדהים.פעם האנשים האלה היו מוקעים חברתית,מנודים וחשים בושה.לאט לאט ירדה הבושה שלהם.ועכשיו מחאיי רוצה כנראה שניתן להם פרס ישראל .

לא, לא פרס ישראל. רק להקשיב למה שהם אומרים. חלאס עם הדמגוגיות.
ואגב, נראה לי שאתה מבלבל עם ה"משתמטים". אבל זו טעות נפוצה.

פאקו - אתה סתם מאשימן ("ללכת לכלא זה האנרכיזם מהסוג הגרוע ביותר" + מה שאמרת על השמאל שהוא זורק אבנים במקום ללכת לבתי-ספר), והלינקים שלך על הפנים. לשבריר שנייה חשבתי שאולי באמת יש לך משהו שבאמת יביך אותי. ניינטה.
כשפלסטינאים זורקים אבנים, זה לא טוב, אני בטוח שאתה מכיר אותי מספיק טוב בשביל לדעת שאני בחיים לא אתמוך בדבר כזה. אבל מאיפה זה בא אתה כבר מבין בעצמך. צבא כובש, ממוגן וחמוש היטב, אלפ"א משובח, כיבוש ונישול של 43 שנה וכו' דברים שמעמידים את האבנים (גרועות ככל שיהיו) בפרופורציות.

גולה - הייתי בתוך המערכת כחייל קרבי. אני מאמין גדול בשינוי מבפנים, ואני מאוד נגד אנשים שמוציאים את עצמם מהכלל. אבל אין, אי-אפשר לעצור את הכיבוש מבפנים, זה לא עוזר שאתה בחור נחמד ומעביר אנשים את המחסום. אתה לא יודע מי יבוא אחריך.
דווקא הסרבנים מתמודדים עם הדילמה, בכך שהם מכריזים שהם לוקחים את האחריות, כאמור לעיל. לדעתי אלה שלא מתמודדים איתה הם רבבות האנשים שהולכים לשטחים למרות שהם יודעים שלא ייצא מזה שום-דבר טוב, למרות שהם יודעים שהכיבוש אינו דמוקרטי ואינו זמני, או אלו שהולכים לקב"ן. דווקא האנשים האלה, רבים מהם אנשים טובים, משמרים את הדילמה, ומובילים את המדינה מטה-מטה לידי הקיצונים.
אמיר גולה נשלח - 21/04/2010 : 12:50:29
ציטוט:
נשלח במקור על ידי מחאיי

וגולה - אתה כותב לא פעם דברים נכונים ויפים. חבל שאתה מטבל את זה בחרא. מי אתה שתיקבע מי ישראלי?
סרבני-הגיוס אלו חבר'ה צעירים עם השקפה מדינית קרובה לשלך, שמוכנים לקחת אחריות וללכת לכלא, במקום ללכת לקב"ן או לקרב אבוד בשטחים. אתה יכול להיות רגוע, הם הולכים ונגמרים, כחלק מהתמסמסות האחריות החברתית בישראל.

צורת ההשפעה הנכונה ביותר היא מבפנים. המדינה שלנו היקמה ע"י השמאל הסוציאליסטי שהחליט לקחת אחריות ולשים את עצמו במרכז הסיפור, גם אם לפעמים זה היה לא נוח. סרבני הגיוס לא שמים את עצמם במרכז הסיפור, והניסיון לשינוי, הם מוציאים את עצמם מתוך החברה. הם יוצרים אנטיגוניזם כלפיהם וכלפי. הם בוחרים בדרך הקלה, הם לא מתמודדים עם הדילמות. שירות צבאי בישראל הוא הבחירה הנכונה, פשוט צריך לעשות אותו גם בדרך הנכונה, ומבחוץ אתה ממש לא מכוון את הדרך שבה הצבא יפעל. אמנם מבפנים זה פחות נוח ויותר קשה, אבל זאת הדרך היחדה להשפיע. ולאו דווקא בשירות קרבי
הסלע האדום נשלח - 20/04/2010 : 19:44:41
ציטוט:
נשלח במקור על ידי מחאיי

מדהים.פעם האנשים האלה היו מוקעים חברתית,מנודים וחשים בושה.לאט לאט ירדה הבושה שלהם.ועכשיו מחאיי רוצה כנראה שניתן להם פרס ישראל .
Victor Paco נשלח - 20/04/2010 : 15:31:36
מתוך מה שהיה בחודשים האחרונים:

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=695912

http://www.hnn.co.il/news_article68719.html

http://www.hnn.co.il/news_article69079.html

http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/977/620.html#after_maavaron

http://www.inn.co.il/News/Flash.aspx/247256

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3854944,00.html
וגם וידאו נחמד שאולי תצליח לזהות את עצמך בו:
http://obzo.net/Y26-tjiqpjk/.html

אז ודאי תאמר: אלו רק הפלסטינים, זו התקשורת שהיא שמאלנית ומסלפת עובדות וכל שאר הירקות שאתם אוהבים להוציא מהפה כדי לשכנע שאתם לא אלימים וגו'
אז ככה:
א. זה לא משנה פלסטינים או ישראלים, לא? אין הבדל דת מין וגזע, לא? בכל מקרה, גם העם רואה את כולכם כאותו אויב, אז אין לכם מה להסתתר מאחורי האלימות הפלסטינית.
ב. נגיד ואלו באמת רק הפלסטינים. איך אתם, מארגני ההפגנות ה"לא אלימות" הללו, לא עוצרים אותם? הם הרי פוגעים ופוצעים את האנשים ששומרים עליכם כדי שתוכלו לישון בלילה.
ג. התקשורת ימנית. נכון. אם כך היה המצב, ענת קם הייתה כבר לא הייתה בינינו.

"מוכנים לקחת אחריות וללכת לכלא"- ביטוי מובהק לאנרכיזם הגרוע ביותר. בהליכה של הציבור הישראלי ימינה, אתם יכולים להאשים רק את עצמכם. כלומר, השמאל ההזוי והפלסטינים יחדיו.
"כחלק מהתמסמסות האחריות החברתית בישראל."- אם אתם מגדירים אנרכיזם אלים ואי מילוי חובות האזרח ועבירות על החוק כ"אחריות חברתית", אז אין כאן שאלה למה אין כאן סוציאליזם. אם זה סוציאליזם, אם זוהי אחריות חברתית, גם השמאל צריך להתרחק ממנו כמו מאש. והוא אף עושה זאת, לדבריך.
מחאיי נשלח - 20/04/2010 : 14:32:17
פאקו וגולה, או שתתנו פה הוכחות לזה שיש שמאלנים שזורקים אבנים או (פאקו אתה גנוב) בקבוקי תבערה על חיילי צה"ל, או שתסתמו את הפה.

אני לא שמעתי על מקרה כזה בחיים, לדעתי זו עלילת-דם וגם אתם שבויים בדיאלקטיקה של עמיר בניון אם אתם קונים את זה.

ואפילו אם תמצאו אידיוט אחד, ויש גם אידיוטים בשמאל מה לעשות, איך אתם מפילים את זה על תנועה של אלפי אנשים? זה בערך כמו להגיד שכל הימנים ברוך גולדשטיין.

וגולה - אתה כותב לא פעם דברים נכונים ויפים. חבל שאתה מטבל את זה בחרא. מי אתה שתיקבע מי ישראלי?
lazy נשלח - 20/04/2010 : 10:58:26
ויקטור, מה שהכי חסר לי בהודעות שלך, זה הצעה לפתרון. בנתיים אתה בעיקר אומר מה לא לעשות, לא מה כן לעשות. אם נסיגה היא לא הפתרון, ולא יהיה שלום, אז מה כן?
אמיר גולה נשלח - 20/04/2010 : 10:54:24
ציטוט:
נשלח במקור על ידי Victor Paco

אמיר,
א. יש לך דוגמאות המוכיחות את הטענה ההפוכה, קרי את טענתך?
עד שלא תביא כאלה אני לא מאמין שהיא מבוססת ואני מקווה, כאמור, שהיא גם לעולם לא תעמוד במבחן.
ב. אני מכיר אותך ואת פועלך ומי כמוני מעריך אנשים אשר נותנים מזמנם לטובת מטרות כל כך נעלות. באמת, ובלי טיפה של ציניות, אני רואה אותך ואנשים מסוגך כדגולים גם אם נדירים בנוף. ועל זה אני בדיוק מדבר- על החלק של הנדירים. כמה סוציאליזם כבר יש במדינה המתפוררת שלנו? לפני שאתה מעמיד אותי מול מראה (תוך הנחה כי אני מגדיר עצמי סוציאליסט), ואולי קצת מטיף לי על כך שאני לא מבין מה המהות של להיות סוציאליסט, הייתי מציע לך לערוך סקר קצר בקרב האנשים התומכים בויתור על שטחי מדינה, לראות מי מהם נקף אצבע כדי לסייע לאזרח (כן, אזרח אחד) משכבה בעייתית כלשהי במדינה בחייו. סביר להניח שהתשובות ברובן ינועו בין "אני מעדיף לשבת ולשתות מרגריטה בחוף הים" לבין "אני מעדיף לסייע לפלסטינים במאבקם הצודק מול מדינת ישראל".
דבר נוסף, קראתי שוב (בפעם השלישית) את הודעתך ולא מצאתי בו את הציטוט "מי שזורק אבנים על חיילים הוא לא בן אדם, לא יהודי, ובטח שלא שמאלני". עם זאת, יצא שאני מאמין לך שזו דעתך, וכמו שאני רואה גם הקשר ההונגרי המחונן רכש לו תובנות בתת- הנושא הספציפי הזה בסכסוך, ואני חייב להוסיף שאני מסכים. כל אזרח אשר פוגע בצבא ששומר עליו, בצורה כזו או אחרת, משני צידיה הקיצוניים של קשת הדעות, אינו ראוי לדעתי להגנת צבא ההגנה. אותו עיקרון תופס, לטעמי, גם על אנשים שמסרבים (כנ"ל, משני הצדדים) למלא את חובתם ולשרת שרות חובה באותו צבא או לחילופין לתרום בדרכים חלופיות ומשמעותיות. אז עד כאן ההסכמה. מאידך, אני מאמין שהראיה הקולקטיבית של הנושא על ידי הציבור, המנהיגים ובתי המשפט צריכה להפסיק להיות נגועה באפלייה המאפיינת אותה. לא ייתכן שהמתנחלים הם הסרטן של המדינה ומפגיני בילעין, ניעלין וכדומה הם "פעילי שמאל". לא ייתכן שביום שאיבדתי צוער שלי בעזה במהלך עופרת יצוקה, יצאתי מהאוניברסיטה וראיתי אנשים מפגינים תמיכה בחמאס באחזם דגלי אש"ף, בעוד צעדת הימין באום אל פאחם, עיר ישראלית, עם דגלי ישראל, תזכה לאינסוף גינויים (שרובם מוצדקים) על היותה פרובוקציה מיותרת ומסוכנת. קצת איזון בנושא לא יזיק לבטח, ואני אף סבור שעשוי לסייע במיגור תופעת השוליים הסהרוריים. כן כן, משני הצדדים.
אגב, חג עצמאות שמח!

אני פשוט לא מסוגל להאמין שיש ציבור שלם, רוב, שמעדיף לחיות במלחמה מתמדת. האדם מטבעו מחפש את השקט והשלום למענו ולמען ילדיו, ובשביל שזה יקרה חייבים לעשות ויתורים, כולל על חלקים מירושלים. לכן כשאתה נותן דוגמאות לפכמה פרעות שהתרחשו במהלך 100 שנה, קשה לי להגיד שבגלל זה הציבור הערבי לא רוצה לחיות איתנו בשלום.
דבר נוסף, אתה שבוי בסטיגמטיות על השמאל בישראל. אמנם בשנים האחרונות השמאל הצטמצם, והתחיל להתייאש, אבל יושבי בתי הקפה בת"א הם לא השמאל. השמאל הסוציאליסטי בישראל מתחיל תהליך של התעוררות והתחדשות, מתחילים להרגיש אותו מחדש, ואני מאמין שכולנו נראה את זה ב 1 במאי בירושלים, בתל אביב ואני מקווה שבחיפה תהיה גם השנה הפגנה גדולה.
ולסיום זורקי האבנים, וסרבני הגיוס, הם לא ישראלים, וממש לא שמאלנים. הם יוצרים אנטיגוניזם כלפי השמאל, אבל היד המשטרתית כלפיהם קשה, לעומת זורקי האבנים וסרבני הגיוס מימין (כן, גם בימין זה קורה), כלפיהם היד המשטרתית מאוד רכה. לציבור במדינה הרבה יותר נוח לקבל אנשים שנלחמים למען "העם" או "המדינה" אבל לא מסוגלים לקבל אנשים שנלחמים למען דברים פחות נעלים כמו מוסר, הומניות, או סתם עם אחר. חוץ מזה שאני מקווה מאוד שבהפגנת ה 1 במאי לא יהיו דגלי פלסטין (ואני יודע שזה עלה כדרישה)
Victor Paco נשלח - 20/04/2010 : 06:06:40
אמיר,
א. יש לך דוגמאות המוכיחות את הטענה ההפוכה, קרי את טענתך?
עד שלא תביא כאלה אני לא מאמין שהיא מבוססת ואני מקווה, כאמור, שהיא גם לעולם לא תעמוד במבחן.
ב. אני מכיר אותך ואת פועלך ומי כמוני מעריך אנשים אשר נותנים מזמנם לטובת מטרות כל כך נעלות. באמת, ובלי טיפה של ציניות, אני רואה אותך ואנשים מסוגך כדגולים גם אם נדירים בנוף. ועל זה אני בדיוק מדבר- על החלק של הנדירים. כמה סוציאליזם כבר יש במדינה המתפוררת שלנו? לפני שאתה מעמיד אותי מול מראה (תוך הנחה כי אני מגדיר עצמי סוציאליסט), ואולי קצת מטיף לי על כך שאני לא מבין מה המהות של להיות סוציאליסט, הייתי מציע לך לערוך סקר קצר בקרב האנשים התומכים בויתור על שטחי מדינה, לראות מי מהם נקף אצבע כדי לסייע לאזרח (כן, אזרח אחד) משכבה בעייתית כלשהי במדינה בחייו. סביר להניח שהתשובות ברובן ינועו בין "אני מעדיף לשבת ולשתות מרגריטה בחוף הים" לבין "אני מעדיף לסייע לפלסטינים במאבקם הצודק מול מדינת ישראל".
דבר נוסף, קראתי שוב (בפעם השלישית) את הודעתך ולא מצאתי בו את הציטוט "מי שזורק אבנים על חיילים הוא לא בן אדם, לא יהודי, ובטח שלא שמאלני". עם זאת, יצא שאני מאמין לך שזו דעתך, וכמו שאני רואה גם הקשר ההונגרי המחונן רכש לו תובנות בתת- הנושא הספציפי הזה בסכסוך, ואני חייב להוסיף שאני מסכים. כל אזרח אשר פוגע בצבא ששומר עליו, בצורה כזו או אחרת, משני צידיה הקיצוניים של קשת הדעות, אינו ראוי לדעתי להגנת צבא ההגנה. אותו עיקרון תופס, לטעמי, גם על אנשים שמסרבים (כנ"ל, משני הצדדים) למלא את חובתם ולשרת שרות חובה באותו צבא או לחילופין לתרום בדרכים חלופיות ומשמעותיות. אז עד כאן ההסכמה. מאידך, אני מאמין שהראיה הקולקטיבית של הנושא על ידי הציבור, המנהיגים ובתי המשפט צריכה להפסיק להיות נגועה באפלייה המאפיינת אותה. לא ייתכן שהמתנחלים הם הסרטן של המדינה ומפגיני בילעין, ניעלין וכדומה הם "פעילי שמאל". לא ייתכן שביום שאיבדתי צוער שלי בעזה במהלך עופרת יצוקה, יצאתי מהאוניברסיטה וראיתי אנשים מפגינים תמיכה בחמאס באחזם דגלי אש"ף, בעוד צעדת הימין באום אל פאחם, עיר ישראלית, עם דגלי ישראל, תזכה לאינסוף גינויים (שרובם מוצדקים) על היותה פרובוקציה מיותרת ומסוכנת. קצת איזון בנושא לא יזיק לבטח, ואני אף סבור שעשוי לסייע במיגור תופעת השוליים הסהרוריים. כן כן, משני הצדדים.
אגב, חג עצמאות שמח!
אמיר גולה נשלח - 20/04/2010 : 03:44:41
ציטוט:

ציטוט:
נשלח במקור על ידי אמיר גולה

לא הערבים רוצים להשמיד אותנו, איתם אפשר להגיע לשלום ולחיות ביחד, אנחנו אלה שמתעקשים להרוג את עצמנו, האויב הכי מסוכן שלנו הוא אנחנו עצמנו. בן אדם שלא מסוגל להסתכל על כל אדם, לא משנה מה הדת שלו, שמה שמוליך אותו בחיים זה לא המצפון, אלא הלאומנות, הוא קודם כל לא בן אדם, ואחר כך הוא לא יהודי.

השקר הכי גדול של השמאל, שהוא גם נקודת המוצא המוטעית שלו המביאה אותו למעשים כמו השתמטות סדרתית באמתלה של נקיפות מצפון והפגנת הזדהות עם האויב (האויב!!) בהתפרעויות שונות תוך כדי זריקת אבנים ובקבוקי תבערה על האנשים שמגינים עליהם ושהם היו אמורים להיות במקומם אך בשביל לנקום בחברה שדחתה אותם, הם עכשיו נגדם.
איפה הייתם עם הטענה הזאת ב-1920? כי אם הייתם בגליל העליון או בירושלים, כנראה שלא הייתם כאן היום כדי לספר על הפרעות שביצעו שם ערבים ביהודים. לא ישראלים, לא ציונים כובשים, יהודים.
איפה הייתם שנה לאחר מכן, באחד במאי(...) כאשר ביפו, בפתח תקווה, ברחובות ובחדרה התנפלו התושבים שוב, על היהודים החפים מפשע רק כדי לכלות את הזעם שהצטבר להם וכוון בכלל לצרפתים.
מה עם שנת 1929, שערבים ערכו פרעות בבני היישוב היהודי בכל הארץ? למה הם עשו זאת? בגלל הכיבוש של 67? בגלל הגירוש של 48? לא. רק בגלל הבקשה של מתפללי הכותל להציב ספסלים לנוחיותם של המתפללים.
אולי מה שהביא אותך לחשיבה המוזרה היה המרד הערבי, שמומן ע"י גרמניה הנאצית, והניסיונות לדילול או השמדת היישוב היהודי בארץ.
לא אלאה אותך בעוד סיפורים על רציחות ופרעות שהתרחשו כאן נגד היהודים (רק ימניים?) עוד לפני מלחמת ששת הימים וה"כיבוש" הזה שאתם כל כך אוהבים להאשים בכל הבעיות בעולם, ועוד עובדות שלא תתן שתבלבלנה לך את הדעה כי הערבים לא רוצים להשמיד אותנו והימניים סתם הוזים.
מה נשתנה? הדבר היחיד שהשתנה באזור הרותח הזה הוא יחסי הכוחות. היום אנחנו החזק אז הם ה"נדכאים". היום אנחנו הרוב כאן והם המיעוט. היום הם כבר מאוחדים כפסאודו-עם תחת שם שאנחנו המצאנו להם. אז עכשיו הם פתאום רוצים שלום. ומה אז?
מעניין אותי מה אתם חושבים שיקרה. מה הנבואה הכל כך מושכלת שלכם ליום שאחרי. מדינת ישראל (או שמא ישרא-חמא-סטין, מדינת כל אזרחיה), תיסוג מהשטחים שהיא שחררה כאשר מדינות ערב באו כדי להשמידה, ולא להיפך, נוותר על יו"ש ועל רמה"ג (ואולי גם על יפו, עכו, חלק מתל אביב ורוב ירושלים), ואז מה? אז הם יחליטו שהנה, ניצבת מולם מדינה קטנה (רגע, קטנה היא ההגדרה הנוכחית, לא?) של יהודים שכל ההסתה שעברו כל החיים הופנתה כלפיהם, ויאמרו "או, טוב שיש שלום, עכשיו אפשר לנסוע לנפוש בחופי תל אביב ולטייל במכתש רמון."? כנראה שלא. מכיוון שכשהיינו בגבולות 67, ניסו לכבוש לנו את מה שכן היה, ואותו דבר גם לגבי גבולות 48.
המזל הגדול הוא שהקול השמאלני ההזוי שונא עמו שמאשים את היהודים בכל חולאי עולם, תמיד ישאר כאן במיעוט ותמיד יסתכם בארבעת המנדטים של חד"ש.
כך אולי לעולם לא נאלץ לבדוק האם הטענה המוזרה הזאת שלכם היא בעלת אחיזה כלשהי במציאות.
סוציאליזם? סוציאליזם דמיקולו. רוב האנשים שתומכים בנסיגה לגבולות הקודמים מזמיני ההתקפות, חושבים כך רק כי כל המיליטריזם הזה מפריע להם לשתות את הקפה שלהם בשינקין, או שמקשה עליהם לסגור עסקאות של מיליונים בחו"ל שנועדו לממן את הגדלת החזה של בת הזוג השחורדינית.
קח טיפ חינם. אם היה כאן סוציאליזם, היו אנשי השמאל משקיעים את זמנם, במקום בסיוע לאויבינו הבאים לכלותינו, בהשקעה בילדי ואנשי הפריפריה, היו מקדמים את המזרחיים ומפריחים את השממה ונלחמים בבערות. אם במקום לזרוק אבנים על החיילים ששומרים עליהם, היו אנשי השמאל מסתובבים בבתי הספר היסודיים, רואים שדור העתיד שלנו בקרשים, ומבינים שאם לא ייעשה מעשה כבר כעת, בני ה-20 של מחר יהיו הרבה יותר גזענים, הרבה יותר שונאים במסווה של ציונות ובעיקר הרבה יותר בורים, אז (התחלתי באם, נדמה לי) לעמיר בניונים למיניהם הייתה דעה משלהם ולא היו משמשים כמגאפון בעל קול ערב ל"אמתרצו"אים למיניהם.

א. אתה נותן דוגמאות למקרים מאוד ספציפיים, אבל שלא סותרים את זה שהרוב הערבי חפץ בשלום
ב. אתה מדבר עם בן אדם ששירת בקרבי, חי עכשיו בעוטף עזה (בקיבוץ שיתופי עם גרעין שיתופי- סוציאליזם!!) ומחנך נוער. וגם אמרתי שמי שזורק אבנים על חיילים הוא לא בן אדם, לא יהודי, ובטח שלא שמאלני, אז אני מניח שבכלל לא טרחת לקרוא עד הסוף את מה שאמרתי
בלאש ביקו נשלח - 19/04/2010 : 22:11:42
ציטוט:

ציטוט:

לא הערבים רוצים להשמיד אותנו, איתם אפשר להגיע לשלום ולחיות ביחד, אנחנו אלה שמתעקשים להרוג את עצמנו, האויב הכי מסוכן שלנו הוא אנחנו עצמנו. בן אדם שלא מסוגל להסתכל על כל אדם, לא משנה מה הדת שלו, שמה שמוליך אותו בחיים זה לא המצפון, אלא הלאומנות, הוא קודם כל לא בן אדם, ואחר כך הוא לא יהודי.

קח טיפ חינם. אם היה כאן סוציאליזם, היו אנשי השמאל משקיעים את זמנם, במקום בסיוע לאויבינו הבאים לכלותינו, בהשקעה בילדי ואנשי הפריפריה, היו מקדמים את המזרחיים ומפריחים את השממה ונלחמים בבערות. אם במקום לזרוק אבנים על החיילים ששומרים עליהם, היו אנשי השמאל מסתובבים בבתי הספר היסודיים, רואים שדור העתיד שלנו בקרשים, ומבינים שאם לא ייעשה מעשה כבר כעת, בני ה-20 של מחר יהיו הרבה יותר גזענים, הרבה יותר שונאים במסווה של ציונות ובעיקר הרבה יותר בורים, אז (התחלתי באם, נדמה לי) לעמיר בניונים למיניהם הייתה דעה משלהם ולא היו משמשים כמגאפון בעל קול ערב ל"אמתרצו"אים למיניהם.

באופן קצת מוזר, אני מסכים איתך לגבי זה. רק מתעקש לציין שמי שמצטיין עוד יותר בזריקת אבנים על חיילים ששומרים וכו' הם המתנחלים יקיריך.

עמיר בניון זה סיפור עצוב, מעבר לטימטום ולחוסר המודעות העצמית, השימוש שלו בז'רגון הימין-הגרמני-בשנות-העשרים מתחיל להדאיג.

Victor Paco נשלח - 19/04/2010 : 20:26:36
ציטוט:

השקר הכי גדול של השמאל, שהוא גם נקודת המוצא המוטעית שלו המביאה אותו למעשים כמו השתמטות סדרתית באמתלה של נקיפות מצפון והפגנת הזדהות עם האויב (האויב!!) בהתפרעויות שונות תוך כדי זריקת אבנים ובקבוקי תבערה על האנשים שמגינים עליהם ושהם היו אמורים להיות במקומם אך בשביל לנקום בחברה שדחתה אותם, הם עכשיו נגדם.
איפה הייתם עם הטענה הזאת ב-1920? כי אם הייתם בגליל העליון או בירושלים, כנראה שלא הייתם כאן היום כדי לספר על הפרעות שביצעו שם ערבים ביהודים. לא ישראלים, לא ציונים כובשים, יהודים.
איפה הייתם שנה לאחר מכן, באחד במאי(...) כאשר ביפו, בפתח תקווה, ברחובות ובחדרה התנפלו התושבים שוב, על היהודים החפים מפשע רק כדי לכלות את הזעם שהצטבר להם וכוון בכלל לצרפתים.
מה עם שנת 1929, שערבים ערכו פרעות בבני היישוב היהודי בכל הארץ? למה הם עשו זאת? בגלל הכיבוש של 67? בגלל הגירוש של 48? לא. רק בגלל הבקשה של מתפללי הכותל להציב ספסלים לנוחיותם של המתפללים.
אולי מה שהביא אותך לחשיבה המוזרה היה המרד הערבי, שמומן ע"י גרמניה הנאצית, והניסיונות לדילול או השמדת היישוב היהודי בארץ.
לא אלאה אותך בעוד סיפורים על רציחות ופרעות שהתרחשו כאן נגד היהודים (רק ימניים?) עוד לפני מלחמת ששת הימים וה"כיבוש" הזה שאתם כל כך אוהבים להאשים בכל הבעיות בעולם, ועוד עובדות שלא תתן שתבלבלנה לך את הדעה כי הערבים לא רוצים להשמיד אותנו והימניים סתם הוזים.
מה נשתנה? הדבר היחיד שהשתנה באזור הרותח הזה הוא יחסי הכוחות. היום אנחנו החזק אז הם ה"נדכאים". היום אנחנו הרוב כאן והם המיעוט. היום הם כבר מאוחדים כפסאודו-עם תחת שם שאנחנו המצאנו להם. אז עכשיו הם פתאום רוצים שלום. ומה אז?
מעניין אותי מה אתם חושבים שיקרה. מה הנבואה הכל כך מושכלת שלכם ליום שאחרי. מדינת ישראל (או שמא ישרא-חמא-סטין, מדינת כל אזרחיה), תיסוג מהשטחים שהיא שחררה כאשר מדינות ערב באו כדי להשמידה, ולא להיפך, נוותר על יו"ש ועל רמה"ג (ואולי גם על יפו, עכו, חלק מתל אביב ורוב ירושלים), ואז מה? אז הם יחליטו שהנה, ניצבת מולם מדינה קטנה (רגע, קטנה היא ההגדרה הנוכחית, לא?) של יהודים שכל ההסתה שעברו כל החיים הופנתה כלפיהם, ויאמרו "או, טוב שיש שלום, עכשיו אפשר לנסוע לנפוש בחופי תל אביב ולטייל במכתש רמון."? כנראה שלא. מכיוון שכשהיינו בגבולות 67, ניסו לכבוש לנו את מה שכן היה, ואותו דבר גם לגבי גבולות 48.
המזל הגדול הוא שהקול השמאלני ההזוי שונא עמו שמאשים את היהודים בכל חולאי עולם, תמיד ישאר כאן במיעוט ותמיד יסתכם בארבעת המנדטים של חד"ש.
כך אולי לעולם לא נאלץ לבדוק האם הטענה המוזרה הזאת שלכם היא בעלת אחיזה כלשהי במציאות.
סוציאליזם? סוציאליזם דמיקולו. רוב האנשים שתומכים בנסיגה לגבולות הקודמים מזמיני ההתקפות, חושבים כך רק כי כל המיליטריזם הזה מפריע להם לשתות את הקפה שלהם בשינקין, או שמקשה עליהם לסגור עסקאות של מיליונים בחו"ל שנועדו לממן את הגדלת החזה של בת הזוג השחורדינית.
אמיר גולה נשלח - 19/04/2010 : 19:04:12
ג'רסי, הפעם הגזמת. כל דבר שמציג את הימין בתור הציונים היחידים הוא ביזיון ושקר.
הגנה על המדינה, היא לא תמיד מלחמה, לפעמים הגנה על העם והמדינה היא ההגנה המוסרית. גם בצבא אנחנו עדיין צריכים להיות בני אדם, ולהבין שמולנו גם עומדים בני אדם. החיים הם הרבה יותר מורכבים מלהתגייס או לא להתגייס. עמיר בניון, נוער הגבעות ליברמן והאנרכיסטים נגד הגדר וחבריהם סרבני הגיוס הם החולי של החברה הישראלית. משפטים כמו "אתה שונא אותי אבל אני אוהב" "אתה יורק לי בפנים" ועוד מליון ציטוטים שאפשר להוציא מהשיר הזה הם האוייב הכי גדול של מדינת ישראל. לא הערבים רוצים להשמיד אותנו, איתם אפשר להגיע לשלום ולחיות ביחד, אנחנו אלה שמתעקשים להרוג את עצמנו, האויב הכי מסוכן שלנו הוא אנחנו עצמנו. בן אדם שלא מסוגל להסתכל על כל אדם, לא משנה מה הדת שלו, שמה שמוליך אותו בחיים זה לא המצפון, אלא הלאומנות, הוא קודם כל לא בן אדם, ואחר כך הוא לא יהודי. העיקרון החשוב ביותר ביהדות הוא ואהבת לרעך כמוך. כולנו בני האלוהים, אז אני לא מבין איך עמיר בניון או ליברמן או דומיהם מעיזים לקרוא לעצמם יהודים. אני בתור בן אדם ובתור יהודי מתבייש בהם ומקווה שזמנם יחלוף מהר. עד אז אני אמשיך להיאבק על מדינה יהודית ודמוקרטית צודקת. ואם אתה מגדיר את עצמך כסוציאליסט אתה חייב להאמין באהבת אדם באשר הוא אדם, אם לא, אז תחקור ותלמד קצת על הסוציאליזם, כי הוא מנוגד לגמרי מלאומנות
מיכאל נשלח - 19/04/2010 : 18:36:50
[quote]נשלח במקור על ידי Victor Paco

http://www.youtube.com/watch?v=6hEDf93CcKc
[/quote ]

שתי הערות על השיר:
א. חיפוש קצר שלי באינטרנט (ושמישהו יתקן אותי אם אני טועה) העלה שעמיר בניון לא ממש שירת בצבא, מה שהופך את הכל לאירוני בצורה די חריגה.
ב. קצת באותו סגנון, הדבר הכי מדהים בשיר הוא השורה: "אתה שונא אותי אבל אני אוהב".
כלומר - אחרי שיר שלם שכולו שנאה יוקדת, הבנאדם עוד מנסה להציג את עצמו בתור "אוהב". מדהים.
הסלע האדום נשלח - 18/04/2010 : 19:30:38
ציטוט:
נשלח במקור על ידי מחאיי
הרי כל בן-אדם נורמלי ששומע את השיר הזה מבין איפה מושחזות הסכינים.

איזה מזל שרוב הציבור הישראלי לא נורמאלי(נורמאלי נגיד כמו ענת קם?)

פורום האוהדים של הפועל קטמון ירושלים דף הבית | הרשם | נושאים פעילים | סקרים פעילים | הודעות פרטיות | חיפוש | FAQ © 2007-2017 עמותת האוהדים של הפועל קטמון י-ם עבור לראש הדף
מונע על ידי: Snitz Forums 2000 Version 3.4.07