ס ק י ר ת נ ו ש א |
kaduregel.shefel |
נשלח - 25/06/2013 : 09:59:22 שלום!
אני מפרסם את הפוסט הזה על הפרויקט בפורום שלכם, אחרי שיחה שהיתה לי עם אחד המנהלים של הפורום הזה
אז אני אתחיל בטקסט חופשי
בשנים האחרונות, חבר מהצבא ואני נוסעים למשחקים בליגות הנמוכות בכל קצוות הארץ. למה? תחביב שהתפתח מזה שמאסנו בכדורגל המודרני בעולם, ובכדורגל ה..מזוייף והשקרי של ליגת העל שלנו. כל כמה שבועות פשוט היינו מחליטים על מקום, נוסעים ורואים משחק, בעיקר במקומות הכי קשים והזיים שיש. לאחרונה גם התחלנו לצלם, ואחרי שראינו תגובות אוהדות ופידבקים חיוביים, התחלנו גם לצלם סרט בנושא.
הבנתי שהנושא יכול לעניין את חלקכם, מאחר שאתם עד לא מכבר הייתם שייכים לקטגוריה הלא מחמיאה הזאת של 'כדורגל שוליים' :)
בכל מקרה, יש לנו מספר תערוכות שנקבעו (למקומות מעונבים), אבל אנחנו הכי גאים בקרובה, המחתרתית ובפורמט הבלתי שגרתי שלה, בגלריה גרוס (בוגרשוב 86 ת"א)
ערב ההשקה יהיה ב11.07.13, יום חמישי
פרטים: Tubmlr (תמונות נבחרות) kaduregelshefel.tumblr.com Facebook (העמוד - לצד תמונות ואלבומים הוא מכיל גם נוסטלגיה שטותית על כדורגל ישראל וזרים ששיחקו כאן..) www.facebook.com/kaduregelShefel והכי חשוב.. ערב ההשקה לתערוכה: https://www.facebook.com/events/185810481584036
כמו שאתם רואים, אנחנו לא בדיוק חזקים ביח"צ, אנחנו לא מגיעים מהתחום, אנחנו בטח לא עושים את זה למטרות רווח, ואנחנו לא בדיוק מקורבים לכל האושיות בברנז'ה אז כל מילה טובה, שיתוף או רעיון יכולים לעזור.. אז תודה, ומקווה שתהנו!
אני מצרף את תיאור הפרויקט, התערוכה והסרט כפי שאנחנו מפרסמים אותו ל..מקומות המעונבים, ובכלל
______ התערוכה מציגה את מסע הדרכים של שני חברים המתעדים את שולי החברה הישראלית כפי שהם משתקפים דרך תרבות הכדורגל של הליגות הנמוכות, כפסיפס של תמונות, פריטים וחוויות.
מזה זמן רב טרסאו וגד נוסעים למשחקי הליגות הנמוכות במגרשים ברחבי הארץ, מהכפרים הערביים בגליל, דרך שכונות נשכחות בפרברי המרכז ועד לעיירות הנגב.
תחביב זה החל כאשר שני חברים החלו בחיפוש הנופים השונים בארץ, במסע למחוזות שאנשים רק חולפים על פניהם ולבטח לא מגיעים אליהם כדי לצפות בכדורגל המשוחק בהם. עבורנו, מדובר במקומות בהם הלהט והתשוקה למשחק לא כבו. מקומות שבהם החשיפה לכדורגל המקצועני והבינלאומי לא באו על חשבון הכדורגל המקומי, השורשי, האמיתי.
כצופי כדורגל-מקצועני נלהבים בעבר, וצופי 'כדורגל-שפל' נלהבים בהווה, התחלנו במלאכת התיעוד. בעבודת התיעוד התמקדנו פחות בנעשה על המגרש, והתעניינו בעיקר בפן האנושי, באווירה, במקום ובאופן בו כל אלה מתקשרים ביניהם באמצעות הכדורגל. המסע חשף אותנו לישראל אחרת, עזובה ונשכחת, אך יחד עם זאת יצרית וגאה. ישראל האמיתית של השֵפֶל שרק מחכה לעלות. התערוכה שלנו מציגה רגעים וזכרונות בלתי נשכחים מאותו פסיפס צבעוני ומרתק הנקרא הכדורגל בישראל, או כמו שאנחנו מעדיפים לקרוא לו: כדורגל שֵפֶל. |
4 ת ג ו ב ו ת א ח ר ו נ ו ת (חדשות ביותר ראשונות) |
kaduregel.shefel |
נשלח - 12/07/2013 : 23:23:13 תודה *עצומה* לאוהדי קטמון שהגיעו לפתיחת התערוכה! ריגשתם אותנו, מקווים שנהנתם
המינימום שאנחנו יכולים לעשות, זה לנסות ולהביא את התערוכה אליכם (ובעזרתכם כי.. אלא אם נתלה את התמונות על הכותל, אנחנו לא כל כך סגורים על מקומות מתאימים) לירושלים!
אנחנו נשמח! |
לאסלו צה |
נשלח - 02/07/2013 : 15:01:16 תמונות מדהימות. ממש עושה חשק לבוא לתערוכה. |
gideon |
נשלח - 02/07/2013 : 09:25:08 כל הכבוד! באמת מרשים ותמונות מעולות. ישר כח. |
אנדראס גורסקי |
נשלח - 26/06/2013 : 11:13:13 הפרויקט נשמע מרתק - וממה שראיתי בינתיים, הוא באמת כזה. בהצלחה! |
|
|