פורום האוהדים של הפועל קטמון ירושלים דף הבית    
 כל הפורומים
 הפועל קטמון
 קטמון - כללי
 ריבלין

הערה: לא ניתן לשלוח תגובות בלי להירשם.
כדי להירשם, לחץ/י כאן. ההרשמה היא חינם!

גודל מסך:
שם משתמש:
סיסמה:
מצב מערכת:
עיצוב: מודגשנטויקו תחתוןקו חוצה ישור לימיןמרכוזישור לשמאל קו אופקי הכנס קישורהכנס אימיילהכנס תמונה הכנס קודהכנס ציטוטהכנס רשימה

הודעה:

* HTML לא מופעל
* קודי פורום מופעלים
סמיילים:
חיוך [:)] חיוך גדול [:D] מגניב [8D] מסמיק [:I]
לשון [:P] רשע [):] קריצה [;)] ליצן [:o)]
עין שחורה [B)] כדור שמונה [8] זעפן [:(] ביישן [8)]
הלם [:0] כועס [:(!] מת [xx(] ישנוני [|)]
נשיקות [:X] מאשר [^] לא מאשר [V] שאלה [?]

ס ק י ר ת    נ ו ש א
חיים ברעם נשלח - 17/11/2017 : 20:25:03
טקטיקה חיים ברעם

ריבלין איכזב

אני לא מכחיש שתמכתי בבחירתו של רובי ריבלין לנשיא המדינה, חרף העובדה שידעתי שהוא תומך בארץ ישראל השלמה. ההיסטוריה האישית שלו בנושא זכויות האדם היא מרשימה, וריבלין הסתכן לעתים תכופות כאשר מרד בקו הרשמי של הליכוד כדי להגן על ח"כים ערבים נרדפים. הנשיא נחשב, במידה ידועה של צדק, כנציג האסכולה ההומניסטית-ליברלית של הציונות הרביזיוניסטית בימין הישראלי. אחרי שנבחר לכהונתו כנשיא, הוא הצדיק את השם הטוב שיצא לו ויצא בגלוי נגד הקיצוניות של בנימין נתניהו ואנשיו.
לכן הופתעתי לרעה כאשר ריבלין הזדהה לחלוטין עם הרוב הדכאני בספרד, לא מצא לנכון למחות נגד רדיפת העם הקטלוני והכריז על תמיכתו ואהדתו לריאל מדריד, נציגת הימין בספורט הספרדי והאויבת המסורתית של ברצלונה. על כך אני מבקש למחות מכמה טעמים: הנשיא מייצג את העם ולא את הממשלה; בישראל חיים מאות אלפים של אוהדי ברצלונה (גם אני נמנה עליהם) שרואים בהצדעה של ריבלין לכבוד ריאל משום התגרות גלויה. ריבלין התעלם מרצח נשיא ברצלונה כבר בשנת 1936 בידי הכנופיות הפשיסטיות המזוהות עם ריאל מדריד; הוא ביקר באצטדיון על שם סנטייגו ברנבאו, ו"שכח" שאותו ברנבאו היה ממייסדי "הדיוויזיה הכחולה" שהייתה פרו נאצית ואף שלחה את אנשיה להילחם ליד הצבא הגרמני בארצות כמו ליטא, לטביה ואסטוניה, שבהן טבחו אלפי יהודים. אחרי המלחמה ברנבאו ואנשיו רצחו אלפי ספרדים וגם מתנדבים בבריגדה הבינלאומית שלחמה לצד הרפובליקה נגד הפשיסטים. האצטדיון קרוי אפוא על שמו של פושע מלחמה שעזר לבוס שלו פרנסיסקו פרנקו לחנוק את הדמוקרטיה הספרדית משנת 1939 עד שנת 1975.
קלגסים מסוגו של ברנבאו דיכאו את הקטלונים, אסרו עליהם את השימוש בשפתם ואפילו לקרוא לילדיהם בשמות "לא כשרים". השם ג'ורדי הוא דוגמה ברורה לכך. יוהאן קרויף למשל קרא לבנו (המנהל עכשיו את מכבי תל-אביב) בשם הקטלאני ג'ורדי כצעד של מחאה כלפי הדיכוי התרבותי של הרוב הספרדי נגד קטלוניה. רבים סבורים שקרויף האב החרים את מונדיאל 1978 בארגנטינה כמחאה נגד הדיכוי הרצחני של כת הגנרלים ששלטו שם, ורצחו, אגב, גם אלפי יהודים. הולנד הגיעה אז לגמר נגד המדינה המארחת והפסידה לארגנטינה בהארכה. ההולנדים (לא כולם אוהדים מושבעים של קרויף) סברו שהחרם שהטיל עלה לארצו ביוקר. ההיסטוריונים באירופה מאמינים שהולנד הפסידה את גביע העולם בגלל קרויף. יש כאן קצת הפרזה: שחקן נבחרת הולנד ירה מקרוב לעמוד השער שניות לפני שריקת הסיום לזמן הרגיל, בדקה ה-90. בהארכה אפס כוחם של ההולנדים וארגנטינה ניצחה.
עליי להודות שארגנטינה הייתה הנבחרת הטובה ביותר בטורניר 1978, אבל קשה להתעלם מהעובדה שטורניר המונדיאל אפשר לגנרלים להוציא להורג אלפים ממתנגדי המשטר. קרויף, ביסודו של דבר, נקט בעמדה הנכונה. לא בכדי תומך העולם הנאור בברצלונה של קרויף ושל פפ גאוורדיולה. ריבלין טעה בגדול.

חיים ברעם

3   ת ג ו ב ו ת    א ח ר ו נ ו ת    (חדשות ביותר ראשונות)
לב אדום מקטמון נשלח - 22/11/2017 : 10:59:58
חיים כל הכבוד
כל מילה בסלע
אני גרתי ליד הברנבאו ולא נכנסתי מהסיבות הללו
ואלו גם הסיבות שאני ממש אבל ממש לא בעד ריאל ומאוד בעד ברצלונה
אכן חבל שנשיאנו ביקר שם
שמאש נשלח - 22/11/2017 : 01:28:51
וראו זה פלא, אבו מאזן מבקר היום בספרד :
ראש הרש"פ אבו מאזן המבקר במדריד, מביע תמיכה באחדותה ושלמותה הטריטוריאלית של ספרד "מאוחדת ומשגשגת למען כל אזרחיה".
נו,אז כנראה שגם הוא פשיסט קטן, שלא סופר את הקטאלונים.
יריב נשלח - 19/11/2017 : 13:59:42
חיים צודק. ואם יורשה לי לצטט (חופשית) מספרו של ברעם עצמו: "פשיסט נשאר פשיסט". כנראה שמתחת להומניזם של נשיאנו נשאר בגין-בגין קטן, רביזיוניסט מצוי.

פורום האוהדים של הפועל קטמון ירושלים דף הבית | הרשם | נושאים פעילים | סקרים פעילים | הודעות פרטיות | חיפוש | FAQ © 2007-2017 עמותת האוהדים של הפועל קטמון י-ם עבור לראש הדף
מונע על ידי: Snitz Forums 2000 Version 3.4.07