פורום האוהדים של הפועל קטמון ירושלים דף הבית    
 כל הפורומים
 הפועל קטמון
 קטמון - כללי
 אנחנו ונורדיה, כל העיר מהבוקר

הערה: לא ניתן לשלוח תגובות בלי להירשם.
כדי להירשם, לחץ/י כאן. ההרשמה היא חינם!

גודל מסך:
שם משתמש:
סיסמה:
מצב מערכת:
עיצוב: מודגשנטויקו תחתוןקו חוצה ישור לימיןמרכוזישור לשמאל קו אופקי הכנס קישורהכנס אימיילהכנס תמונה הכנס קודהכנס ציטוטהכנס רשימה

הודעה:

* HTML לא מופעל
* קודי פורום מופעלים
סמיילים:
חיוך [:)] חיוך גדול [:D] מגניב [8D] מסמיק [:I]
לשון [:P] רשע [):] קריצה [;)] ליצן [:o)]
עין שחורה [B)] כדור שמונה [8] זעפן [:(] ביישן [8)]
הלם [:0] כועס [:(!] מת [xx(] ישנוני [|)]
נשיקות [:X] מאשר [^] לא מאשר [V] שאלה [?]

ס ק י ר ת    נ ו ש א
חיים ברעם נשלח - 26/02/2016 : 13:20:43
על נורדיה והאדומים

בקרב אוהדי הפועל קטמון ירושלים התעורר ויכוח חשוב לדעתי על אודות היחס לקבוצת בית"ר נורדיה ירושלים, שעושה העונה חיל בליגה ג' מרכז. רוב האוהדים מבינים את חשיבות המרד שפרץ בבית"ר נגד ההשתלטות הכהניסטית על הקבוצה הוותיקה, אבל סבורים, אולי בצדק מסוים, שנורדיה עלולה להיות יריבה קשה לקטמון בהמשך הדרך. היו מהם שפנו אליי בטדי וגם ברחוב, ושאלו לדעתי. אני אוהב דיונים כאלה שיש להם פן רעיוני, ואין לי אלא לחוות את דעתי, חד וחלק, גם אם כמה מידידיי הטובים יכעסו.
נורדיה היא תופעה חשובה וחיובית מאוד, שלא תקבל מאיתנו צעקות עידוד ביציעים אבל בהקשר הבית"רי, הפוליטי והתרבותי הקמתה היא בבחינת נס. תמיד חלמתי על התקוממות של הימין הישן נגד הסרטן הפשיסטי והגזעני שפשה בבית"ר ובקושי הותיר שם חלקה טובה. לכן תמכתי גם במועמדותו של רובי ריבלין לנשיא המדינה על אף שידעתי שאין שום הסכמה פוליטית בינינו. עד עתה הצדיק את האמון הזה בנושאים אזרחיים ובעמדתו נגד הגזענות; התמיכה שלו במתנחלים היא אסון, אבל הייתה צפויה. בבית"ר ממש גירשו את האוהדים הליברלים מן היציע, שאינם "מסוגלים לסבול" (כפי שאמר לי לפני כמה זמן דן מרידור בראיון לעיתוננו) את הגזענות. בית"ר היא המקרוקוסמוס של הימין האזרחי כולה. הכהניסטים כבשו את היציע המזרחי ואולי גם את הצפוני והבריחו את כל האוהדים ההגונים (הרבים) של האגודה; פשיסטים שדוגלים ביד חזקה נגד שוחרי השלום וזכויות האזרח סילקו מהרשימה לכנסת את בני בגין, דן מרידור ומיקי איתן. לכן הקמתה של נורדיה היא חלק מהתהליך של נורמליזציה בקרב הימין החילוני המתון.
נורדיה מצליחה, מושכת מאות אוהדים למשחקי הבית שלה ומבקיעה מבול של שערים. אני מבין ללבם של אוהדי קטמון שנזכרים במעשה הבראשית שלנו לפני 9 שנים ולבם מתכווץ. אבל הפעילות החברתית המקיפה של קטמון מותירה חותם בעיר, ואני לא מאמין שנורדיה תנגוס בהמוני האוהדים האדומים שלנו. זה אולי יגרום לנו לגייס עוד כוחות כדי להביא מאות רבות של תלמידי בתי הספר התיכוניים לקטמון.
אני חייב להודות שכל השיקולים האלה מתגמדים לעומת התמונה היותר רחבה. הפשיזם מאיים על כולנו בעיר, ונורדיה מתריסה נגד הגזענות וסופה לשתף גם שחקנים ערבים בקבוצה. משימה הזו מוטלת גם עלינו, אחרי שהעמקנו שורשים בכל שכונות העיר. הפעילות הספורטיבית של נורדיה ושל קטמון (וגם של הפועל הוותיקה, שיש לה רקורד טוב בנושא היהודי-ערבי) עוזרת לכל הציבור הנאור בעיר להציב מתרס דמוקרטי-ליברלי נגד הכהניזם. אנשי נורדיה אינם אדומים, לא נאמץ אותם ממש אל לבנו, אבל נכיר בהם כנושאי מסר חיובי ואמיץ מול הנחשול המכוער שמנסה להציף אותנו ולחנוק אותנו בצחנתו הבלתי-נסבלת. כדאי להפנים את הדברים ולעמול כדי ליישם אותם עד הסוף.

חיים ברעם

14   ת ג ו ב ו ת    א ח ר ו נ ו ת    (חדשות ביותר ראשונות)
h.k.j.f.c נשלח - 01/03/2016 : 14:04:39
ציטוט:
נשלח במקור על ידי נעם"ש

קצת קשה (ואין הרבה טעם) למדוד למי יש יותר גדול, כי אנחנו לא עמדנו במצב שבו אנחנו בליגה ג' והפועל הוותיקה היא קבוצת צמרת בליגת העל.

אין ספק, צריך להיות אדם אמיץ וישר כדי להתנתק מסיבות אידאולוגיות מהמועדון שאתה אוהד כשהוא בצמרת ליגת העל, וללכת לליגה ג'. עזוב צמרת- סביר להניח שלו יוסי סאסי היה מנהל קבוצה ברמה של יואב כ"ץ, ומחזיק אותנו בשולי ליגת העל, קטמון לא הייתה עושה כמעשה מועדון האוהדים "רובי שפירא" ולא הייתה קמה לעולם. הטיעון העיקרי שלי הוא שכמות האוהדים של בית"ר שלא יכלו עוד לשאת את הגזענות והאלימות של הלה פמיליה הוא זעום, כלום בפיתה, בטל בשישים. גם באחוזים, גם במספרים מוחלטים, 99% מאוהדי בית"ר מעדיפים ללכת לטדי ולא לשמוע ולא לראות את הרוע. כרגע אני לא רואה אותם מהווים איזשהו איום על ההגמוניה הבית"רית, הנזק היחיד שהם בוודאי יגרמו זה עוד לחץ על כמות מתקני הספורט המגוחכת שיש בעיר שלנו.
נעם"ש נשלח - 01/03/2016 : 12:49:36
ציטוט:
נשלח במקור על ידי h.k.j.f.c

כמי שגר קרוב לגבעת רם, יצא לי כמה פעמים לעבור בכביש של המוזיאונים בזמן משחק של נורדיה במגרש של האוניברסיטה. מהמרפסת של מוזיאון המדע אפשר לראות בדיוק את מה שניתן לראות בתמונות שנורדיה עצמם מפרסמים בפייסבוק שלהם- שמעולם, בשום ליגה ומפעל, קטמון לא הביאה למשחקים כל כך מעט אוהדים כמו שמגיעים לנורדיה. וזה מבהיר לנו היטב מי זאת בית"ר ירושלים- במועדון שמונה עשרות אלפי אוהדים פעילים בכל הארץ ומאות אלפים במעגל השני, אין בנמצא יותר מכמה מאות בני אדם הגונים שלא מוכנים לשאת יותר את הגזענות והאלימות. הוד והדר ומשנת ז'בוטינסקי זה פנטזיה של הקומץ, בית"ר היא כבר מזמן רק מוות לערבים ומוחמד ההומו.

קצת קשה (ואין הרבה טעם) למדוד למי יש יותר גדול, כי אנחנו לא עמדנו במצב שבו אנחנו בליגה ג' והפועל הוותיקה היא קבוצת צמרת בליגת העל.
עמרי446 נשלח - 29/02/2016 : 15:31:25
ציטוט:
נשלח במקור על ידי רגל עץ

ציטוט:
נשלח במקור על ידי soza12

נכון שאין במשחקים של נורדיה הרבה קהל במונחים של קטמון, אבל לפני כחודש- היה להם משחק בטדי מול מקום שני בליגה והיו שם 2500 צופים והם לא באו לעודד את גדרה... באף משחק של קטמון העונה, לא היו 2500 צופים...

לא שאנחנו בכלל צריכים להיכנס להשוואות האלה, אבל אין מצב שהיו שם 2500 איש.
http://www.haaretz.co.il/sport/opinions/1.2846312
(אם כי גם לא 300 כפי שכתוב בקישור)

1. במשחקים דרמטיים שלנו (גם בליגות האלה) - היה הרבה יותר קהל.
2. רק ממבט ראשוני על התמונה למטה, אני יכול לומר שבשישי האחרון נגד אחת הקבוצות הכי חסרות קהל שיש - היו יותר אוהדים שלנו. לא משחק עליה ולא כלום. "סתם" משחק.
3. מפתיע אתכם שבית"רים לא טובים במספרים?
רגל עץ נשלח - 29/02/2016 : 15:20:50
ציטוט:
נשלח במקור על ידי soza12

נכון שאין במשחקים של נורדיה הרבה קהל במונחים של קטמון, אבל לפני כחודש- היה להם משחק בטדי מול מקום שני בליגה והיו שם 2500 צופים והם לא באו לעודד את גדרה... באף משחק של קטמון העונה, לא היו 2500 צופים...

לא שאנחנו בכלל צריכים להיכנס להשוואות האלה, אבל אין מצב שהיו שם 2500 איש.
http://www.haaretz.co.il/sport/opinions/1.2846312
(אם כי גם לא 300 כפי שכתוב בקישור)
soza12 נשלח - 29/02/2016 : 14:07:41
h.k.j.f.c נשלח - 28/02/2016 : 21:58:16
כמי שגר קרוב לגבעת רם, יצא לי כמה פעמים לעבור בכביש של המוזיאונים בזמן משחק של נורדיה במגרש של האוניברסיטה. מהמרפסת של מוזיאון המדע אפשר לראות בדיוק את מה שניתן לראות בתמונות שנורדיה עצמם מפרסמים בפייסבוק שלהם- שמעולם, בשום ליגה ומפעל, קטמון לא הביאה למשחקים כל כך מעט אוהדים כמו שמגיעים לנורדיה. וזה מבהיר לנו היטב מי זאת בית"ר ירושלים- במועדון שמונה עשרות אלפי אוהדים פעילים בכל הארץ ומאות אלפים במעגל השני, אין בנמצא יותר מכמה מאות בני אדם הגונים שלא מוכנים לשאת יותר את הגזענות והאלימות. הוד והדר ומשנת ז'בוטינסקי זה פנטזיה של הקומץ, בית"ר היא כבר מזמן רק מוות לערבים ומוחמד ההומו.
lazy נשלח - 28/02/2016 : 20:23:51
אני לא מחבב את נורדיה לא (רק) בגלל שהם בית"ר ויריבים ספורטיביים שלנו, אלא בעיקר בגלל הצביעות שלהם. בחלקם הגדול מדובר באוהדים שלא הייתה להם בעיה להתעלם ולהעלים עין, שנים על גבי שנים, מהגזענות שיש בבית"ר. אז זה לא נורא או נסבל שיש קריאות של "מוות לערבים" ביציע של הקבוצה שהם אוהדים. גם שמידי פעם אוהדים של הקבוצה שלהם מכים ערבים או סתם אוהדי קבוצות אחרות, זה בקטנה. זה רק "קומץ", אפשר לחיות עם זה. זה גם לא סוף העולם שערבים לא יכולים לשחק בקבוצה שלהם. אפשר להסתדר בלעדיהם.

מה ששבר אותם בסוף זה לא הגזענות או האלימות ביציעים. מה ששבר אותם זה שפתאום שחקנים בקבוצה שלהם נפגעו. פתאום, בדרך פלא, התברר להם שהקומץ לא כל כך קטן. מתברר שזה לא כל כך נעים ששחקן שלך מבקיע שער וחוטף שריקות בוז, או ששחקן אהוב חוטף קללות באימון.

אז ברור שמוטב מאוחר מאשר בכלל לא. וגם מתוך שלא לשמה בא לשמה. זה הכל טוב ויפה. וגם ברור שהם עדיפים עשרות מונים מבית"ר המקורית. ויחד עם זאת, יש לי מספיק סיבות לא לחבב אותם ולקוות לחוסר הצלחה מקצועי שלהם.
שמאש נשלח - 28/02/2016 : 19:20:58
ציטוט:
נשלח במקור על ידי אריה דיין

אם ללכת עד הסוף עם התפיסה שאומרת שכל מי שתומך בקיומן של התנחלויות (כמו רובי ריבלין) הוא גזען, אז 99.99% מהיהודים שחיים בישראל הם גזענים - או כי הם תומכים בהתנחלויות במזרח ירושלים או כי, וזה בעיני גרוע לא פחות - כי תומכים בהמשך קיומם של אותם יישובים קהילתיים שהוקמו בגליל על מנת לייהד את האזור (ומונעים כמובן ממשפחות ערביות לרכוש בהם בתים). בתנאי מעבדה, לא כל ימני הוא גזען אלא כל ציוני הוא גזען: הרי עצם הרעיון לקיים מדינה יהודית באזור שיש בו אוכלוסייה ערבית מניח את היסוד להדרת הערבים מהבעלות על המדינה.

אבל מאחר ואנחנו לא חיים במעבדה אלא במציאות, צריך לבדוק את הדברים באופן מחובר למציאות. ובמציאות בה אנחנו חיים, ארץ-ישראל/פלסטין (מהים התיכון ועד הירדן) היא יחידה גיאו-פוליטית אחת שחיים בה שני עמים תחת שלטון אחד - שמבוסס על הפרדה (אפרטהייד, בשפת האפריקנרים). במציאות הזאת, רובי ריבלין ואוהדי בית"ר נורדיה, היוצאים בגלוי נגד חוקי האפרטהייד, ראויים לכל תמיכה.

הסיפא שלך מצויינת - ראויים לכל תמיכה.
הרישא - חד מימדית, מסולפת ומעוותת. השימוש האינפלציוני במונח 'גזען' מעקר את המושג מכל תוכן.
ולא, הציונות אינה גזענות, למרות שהאו"ם אמר.
חוצמזה - שיהיה הרבה כדורגל טוב בריא ומואר בעיר הזאת ובכלל.
קטמון ותיק נשלח - 28/02/2016 : 18:51:59
ראש וראשון אנחי מצטרף בהסכמה לאמור בטור של חיים ברעם.
נורדיה היא בית"רית ואינה מסתירה זאת.
נורדיה קמה כי מקימיה ואוהדיה מאמינים שניתן להיות בית"ר ירושלים בלי להיות גזען ואלים.
מודה ב"אשמה" הייתי בכמה ממשחקי נורדיה, והאווירה ביציע היתה מאד מאד דומה לאווירה שביציעי הפועל קטמון: משפחות (ובכלל זה אמהות, אבות וילדים קטנים), שירת עידוד לקבוצה (רוב הזמן).
היריבות שלנו מול נורדיה היא ספורטיווית. מעבר לספורט יש לא מעט מהמשותף, ויש לכך חשיבות במיוחד בעיר כמו ירושלים.

ומשהו לגבי רובי ריבלין: רובי הוא בית"רי מהזן הירושלמי הקלאסי (מרידור, לנקין, בגין-הבן, נוימן - האבא של. לצד הלאומיות וה"שתי גדות לירדן" (כחזון אוטופי) יש גם הליברליזם הדמוקרטי-פוליטי.
והלוואי עלינו עוד פוליטיקאים בישראל עם היושרה של רובי.

אריה דיין נשלח - 28/02/2016 : 14:43:35
אם ללכת עד הסוף עם התפיסה שאומרת שכל מי שתומך בקיומן של התנחלויות (כמו רובי ריבלין) הוא גזען, אז 99.99% מהיהודים שחיים בישראל הם גזענים - או כי הם תומכים בהתנחלויות במזרח ירושלים או כי, וזה בעיני גרוע לא פחות - כי תומכים בהמשך קיומם של אותם יישובים קהילתיים שהוקמו בגליל על מנת לייהד את האזור (ומונעים כמובן ממשפחות ערביות לרכוש בהם בתים). בתנאי מעבדה, לא כל ימני הוא גזען אלא כל ציוני הוא גזען: הרי עצם הרעיון לקיים מדינה יהודית באזור שיש בו אוכלוסייה ערבית מניח את היסוד להדרת הערבים מהבעלות על המדינה.

אבל מאחר ואנחנו לא חיים במעבדה אלא במציאות, צריך לבדוק את הדברים באופן מחובר למציאות. ובמציאות בה אנחנו חיים, ארץ-ישראל/פלסטין (מהים התיכון ועד הירדן) היא יחידה גיאו-פוליטית אחת שחיים בה שני עמים תחת שלטון אחד - שמבוסס על הפרדה (אפרטהייד, בשפת האפריקנרים). במציאות הזאת, רובי ריבלין ואוהדי בית"ר נורדיה, היוצאים בגלוי נגד חוקי האפרטהייד, ראויים לכל תמיכה.
karpad3 נשלח - 28/02/2016 : 13:54:38
ציטוט:
נשלח במקור על ידי היציע האדום

מאוד מעניין חיים, תודה, בקשר לימין ה"ליברלי" ה"לא פשיסטי" "לא גזעני" זו שאלה מאוד מעניינת ואין לי עדיין תשובה האם יכול להיות כזה דבר ימין לא גזעני? למשל שרובי רבלין תומך במתנחלים ובמפעל ההתנחלות הוא תומך גם בנישול פלסטינים מאדמותיהם, והוא תומך בכיבוש שמונע מהפלסטינים את חופש התנועה שלהם. האם זו לא גזענות? האם זה לא פשיזם?

החיים לא שחורים-לבנים. רובי ריבלין הרבה פחות גזען מרוב אוהדי בית"ר ויותר גזען מאנשים אחרים. אני מעדיף את המעט גזענות שלו על ההרבה גזענות ששולטת היום בבית"ר.
היציע האדום נשלח - 28/02/2016 : 12:12:11
מאוד מעניין חיים, תודה, בקשר לימין ה"ליברלי" ה"לא פשיסטי" "לא גזעני" זו שאלה מאוד מעניינת ואין לי עדיין תשובה האם יכול להיות כזה דבר ימין לא גזעני? למשל שרובי רבלין תומך במתנחלים ובמפעל ההתנחלות הוא תומך גם בנישול פלסטינים מאדמותיהם, והוא תומך בכיבוש שמונע מהפלסטינים את חופש התנועה שלהם. האם זו לא גזענות? האם זה לא פשיזם?
אודי ארנון נשלח - 28/02/2016 : 08:55:54
נורדיה היא יריבה ידידותית. נשמח אם תהפוך במשך הזמן לבית"ר הדומיננטית בעיר, ושהדרבי בליגת העל יהיה נגדם, כמו פעם, כלומר שאנו עולים פיבוריטים - ומנצחים.
elhananm נשלח - 26/02/2016 : 19:26:17
ציטוט:
נשלח במקור על ידי חיים ברעם

שלחתי לכם בעעות את הטור הפוליטי. סליחה!

על נורדיה והאדומים

בקרב אוהדי הפועל קטמון ירושלים התעורר ויכוח חשוב לדעתי על אודות היחס לקבוצת בית"ר נורדיה ירושלים, שעושה העונה חיל בליגה ג' מרכז. רוב האוהדים מבינים את חשיבות המרד שפרץ בבית"ר נגד ההשתלטות הכהניסטית על הקבוצה הוותיקה, אבל סבורים, אולי בצדק מסוים, שנורדיה עלולה להיות יריבה קשה לקטמון בהמשך הדרך. היו מהם שפנו אליי בטדי וגם ברחוב, ושאלו לדעתי. אני אוהב דיונים כאלה שיש להם פן רעיוני, ואין לי אלא לחוות את דעתי, חד וחלק, גם אם כמה מידידיי הטובים יכעסו.
נורדיה היא תופעה חשובה וחיובית מאוד, שלא תקבל מאיתנו צעקות עידוד ביציעים אבל בהקשר הבית"רי, הפוליטי והתרבותי הקמתה היא בבחינת נס. תמיד חלמתי על התקוממות של הימין הישן נגד הסרטן הפשיסטי והגזעני שפשה בבית"ר ובקושי הותיר שם חלקה טובה. לכן תמכתי גם במועמדותו של רובי ריבלין לנשיא המדינה על אף שידעתי שאין שום הסכמה פוליטית בינינו. עד עתה הצדיק את האמון הזה בנושאים אזרחיים ובעמדתו נגד הגזענות; התמיכה שלו במתנחלים היא אסון, אבל הייתה צפויה. בבית"ר ממש גירשו את האוהדים הליברלים מן היציע, שאינם "מסוגלים לסבול" (כפי שאמר לי לפני כמה זמן דן מרידור בראיון לעיתוננו) את הגזענות. בית"ר היא המקרוקוסמוס של הימין האזרחי כולה. הכהניסטים כבשו את היציע המזרחי ואולי גם את הצפוני והבריחו את כל האוהדים ההגונים (הרבים) של האגודה; פשיסטים שדוגלים ביד חזקה נגד שוחרי השלום וזכויות האזרח סילקו מהרשימה לכנסת את בני בגין, דן מרידור ומיקי איתן. לכן הקמתה של נורדיה היא חלק מהתהליך של נורמליזציה בקרב הימין החילוני המתון.
נורדיה מצליחה, מושכת מאות אוהדים למשחקי הבית שלה ומבקיעה מבול של שערים. אני מבין ללבם של אוהדי קטמון שנזכרים במעשה הבראשית שלנו לפני 9 שנים ולבם מתכווץ. אבל הפעילות החברתית המקיפה של קטמון מותירה חותם בעיר, ואני לא מאמין שנורדיה תנגוס בהמוני האוהדים האדומים שלנו. זה אולי יגרום לנו לגייס עוד כוחות כדי להביא מאות רבות של תלמידי בתי הספר התיכוניים לקטמון.
אני חייב להודות שכל השיקולים האלה מתגמדים לעומת התמונה היותר רחבה. הפשיזם מאיים על כולנו בעיר, ונורדיה מתריסה נגד הגזענות וסופה לשתף גם שחקנים ערבים בקבוצה. משימה הזו מוטלת גם עלינו, אחרי שהעמקנו שורשים בכל שכונות העיר. הפעילות הספורטיבית של נורדיה ושל קטמון (וגם של הפועל הוותיקה, שיש לה רקורד טוב בנושא היהודי-ערבי) עוזרת לכל הציבור הנאור בעיר להציב מתרס דמוקרטי-ליברלי נגד הכהניזם. אנשי נורדיה אינם אדומים, לא נאמץ אותם ממש אל לבנו, אבל נכיר בהם כנושאי מסר חיובי ואמיץ מול הנחשול המכוער שמנסה להציף אותנו ולחנוק אותנו בצחנתו הבלתי-נסבלת. כדאי להפנים את הדברים ולעמול כדי ליישם אותם עד הסוף.

חיים ברעם

תודה חיים, על שני הטורים.
כרגיל, אין לי אלא להסכים אתך לחלוטין.

פורום האוהדים של הפועל קטמון ירושלים דף הבית | הרשם | נושאים פעילים | סקרים פעילים | הודעות פרטיות | חיפוש | FAQ © 2007-2017 עמותת האוהדים של הפועל קטמון י-ם עבור לראש הדף
מונע על ידי: Snitz Forums 2000 Version 3.4.07