הערה: לא ניתן לשלוח תגובות בלי להירשם. כדי להירשם, לחץ/י כאן. ההרשמה היא חינם!
ס ק י ר ת נ ו ש א
חיים ברעם
נשלח - 10/10/2015 : 01:59:51 טקטיקה חיים ברעם
סופ"ש (כמעט) שחור
"אתה לא חושב שאתה מעמיס על עצמך מטען רגשי גדול מדי, כשאתה אוהד בצורה כמעט פנאטית שלוש קבוצות שונות?, שאל אותי מישהו בטדי. אינני מכיר את האיש בשמו אבל אנחנו בהחלט ידידים במובן כזה או אחר. כמו רוב האנשים ביציע הוא היה מאוכזב מאוד מהפסדה של הפועל קטמון ירושלים למכבי קריית גת, אבל לא היה שום טעם למחות נגד התוצאה או אפילו להאשים את השופט. האורחים היו קצת יותר טובים, ניצחו בצדק ושחקני קטמון תיפקדו מתחת לכל ביקורת. לא ראינו קבוצה, אלא רק אוסף של שחקנים שעשו כמיטב יכולתם אבל לא התחברו. ההגנה הייתה איומה וגם הקישור היה לאה מאוד, לא יצירתי, והחלוץ משה בן-לולו המתין בבדידות לא מזהרת לכדורים ארוכים, בדרך כלל לא מדויקים. עוז צבאג היה כבד הפעם, ולא הסתגל לשיטת המשחק של המאמן אסף נמני. צבאג, לטעמי השחקן הכי מוכשר בליגה הלאומית, חייב לקבל את הכדור לרגל ולא לבזבז אנרגיה במאוצים חסרי תכלית אחריו. חסרונו של יהודה חוטה במרכז ההגנה היה מורגש מאוד, בן אוזן היה ונשאר מגן ימני יותר טוב מכל מחליפיו, ואפילו הקהל הגדול היה שקט יחסית, שכן איש לא הצליח למצוא סיבה טובה לתרועות מלאות עליצות. ההפסד לא הדאיג כמו צורת המשחק, ושוב אנחנו לומדים בדרך הקשה שיש הבדלים עצומים בין ליגה א' לליגה הלאומית. זה מחייב לא רק רכש מוצלח חדש אלא גם יישום יותר מוצלח של כוח האדם שעומד לרשות נמני. כמו למנטור שלו גיא לוזון לנמני חסר קצת איפוק, והתנהגותו מסבכת אותו ומסיחה את דעתם של השחקנים מהמשחק עצמו. כמו לוזון גם נמני הוא מאמן מסור מאוד. לעתים כדאי לחשוב יותר ולרוץ פחות על הקווים, בעיקר לכיוון השופט. החריצות של נמני חייבת להיות מושקעת בשֹוּם שכל, ולא כדי לספק תחושות פנימיות עלומות. את זה אני אומר כאן דווקא למאמן שאני מחבב מאוד. לשואל האלמוני למחצה שרצה לדעת יותר על שלוש הקבוצות שאני אוהד הסברתי בסבלנות סטואית שכל אחת ממלאת אצלי תפקיד שונה: הפועל היא הבית, המשפחה, החברים הטובים, האידיאולוגיה, הצבע, והעבודה הקהילתית האנטי גזענית; וסטהאם מזכירה לי את מיטב שנותיי בלונדון, את הקהילה במזרח העיר, את בובי מור ואת טרוור ברוקינג; ברצלונה היא סמל המאבק האנטי פשיסטי בספרד, והקבוצה שהציגה את הכדורגל היפה ביותר בעולם בעשר השנים האחרונות. סוף ממש טוב לא היה לסיפור הזה. האיש אמנם השתתק, אבל אחרי ההפסד של קטמון גם ברצלונה הפסידה בחוץ לסביליה, וסנדרלנד הובילה בביתה 0-2 נגד וסטהאם. אבל וסטהאם שחזרה לשחק נהדר העונה הצליחה להשוות. זה קל ואפילו מעשיר לאהוד את השלוש, לעקוב אחריהם מידי יום, להיות בעניינים.
חיים ברעם
3 ת ג ו ב ו ת א ח ר ו נ ו ת (חדשות ביותר ראשונות)
elhananm
נשלח - 10/10/2015 : 14:27:11 תודה שוב חיים.
davidkipod
נשלח - 10/10/2015 : 10:19:02
ציטוט:נשלח במקור על ידי חיים ברעם
סופ"ש (כמעט) שחור
.... בן אוזן היה ונשאר מגן ימני יותר טוב מכל מחליפיו.... זה מחייב לא רק רכש מוצלח חדש אלא גם יישום יותר מוצלח של כוח האדם שעומד לרשות נמני
תודה חיים. ניסוח עדין וזהיר אך מדוייק להפליא. הכתובת היתה על הקיר.
ביסמרק
נשלח - 10/10/2015 : 09:52:51 תענוג. תודה. עוד יותר נכון אחרי אתמול. נקווה שגם נימני קורא את זה, או שמישהו מביא את לידיעתו... או משהו...