| ס ק י ר ת נ ו ש א |
| barakby |
נשלח - 28/03/2010 : 23:34:20 אני שואל את זה באמת מתוך סקרנות ורצון לדעת מה אתם חושבים... בהנחה שלא יהיה איחוד בשנים הקרובות, ובאמת נתקדם ליגות. האם הקונספט של קבוצת אוהדים יחזיק מעמד, האם יהיה אפשר להתמודד רק עם הכסף וההשקעה של האוהדים בליגות הגבוהות (ליגה לאומית וליגת העל) אשמח לתשובות שבוע טוב חג שמח |
| 15 ת ג ו ב ו ת א ח ר ו נ ו ת (חדשות ביותר ראשונות) |
| הנהלה |
נשלח - 30/03/2010 : 20:05:23 הכל תלוי במעשים, ולא במילים. אם עשרות/מאות אוהדים ידאגו להביא ספונסרים, גם צנועים, שילוט וכו', ויקדישו לסיפור הזה מאמץ אמיתי - כמו מארגני הטורניר, המסיבה וכו' - יש על מה לדבר. ואם אלה שקשה להם להירתם למשימות מעין אלו - וזה לגיטימי בהחלט - ישקיעו אנרגיה במשימה פשוטה יחסית כמו בלהגדיל את מספר החברים בעמותה (כמו שעושים באוסישקין, שהגיעו ל-1000!), אז לא צריכה להיות בעיה אמיתית. בקיצור, אם יש מספר משמעותי של אנשים שנירתם לעניין, אז אין בעיה. אם לא, הסיפור הוא בלתי אפשרי. הכל תלוי באוהדים (ולא רק בנציגיהם). |
| danvel1 |
נשלח - 30/03/2010 : 10:30:13 על זה אמרו חכמים: "עוד חזון למועד."
 |
| עוז לניצחון |
נשלח - 30/03/2010 : 09:34:36 בענין ההקצבות כיום לקבוצה בליגת העל, הנה קישור. והקטע הרלבנטי: "ההכנסה המובטחת של כל קבוצה מההתאחדות, הטלוויזיה, הטוטו וכו' עומדת על 5–6 מיליון שקל, אז אין יותר מדי כסף שצריך לגייס כדי להגיע ל־12 מיליון שקל. " http://www.calcalist.co.il/sport/articles/0,7340,L-3398683,00.html נעבור את הגשר שנגיע אליו. עוד כתבה מענינת: http://www.calcalist.co.il/sport/articles/0,7340,L-3398680,00.html |
| עוז לניצחון |
נשלח - 30/03/2010 : 09:29:06 ציטוט: נשלח במקור על ידי amos
מה זה החוק הגרמני הזה? אתה יכול להסביר - אולי בפוסט נפרד - או לתת קישור?
http://www.calcalist.co.il/sport/articles/0,7340,L-3367265,00.html |
| amos |
נשלח - 30/03/2010 : 09:24:04 מה זה החוק הגרמני הזה? אתה יכול להסביר - אולי בפוסט נפרד - או לתת קישור?
|
| tampopo |
נשלח - 29/03/2010 : 19:14:34 אוסישקין הגיעה די בקלות למאני טיים שלה.בכדורז"ל בליגה לאומית כבר מדברים על סדרי גודל אחרים של תקציבים .יהיה מעניין לראות איך הם יסתדרו עם התקציב ,האם הם יתפשרו עם בעלות אוהדים מליאה או חלקית והאם הם יוכלו להעמיד קבוצה שתוכל להתמודד בצמרת ולעלות לליגת העל. הפועל ? ליגה א' היא נקודת המפתח מבחינתנו.היא הליגה הבעייתית! מה שעובד מצויין בגרמניה יכול לעבוד מצויין גם פה גם בלי חוק .חוק 50+1 הגרמני הולם את שאיפותיי הספורטיביות להצלחה וגם האחרות.
|
| אליה |
נשלח - 29/03/2010 : 18:32:17 מתחבר לקראנקו ב100 אחוזים |
| קראנקו |
נשלח - 29/03/2010 : 15:12:20 קבוצת אוהדים יכולה וצריכה להחזיק מעמד, המפתח הוא שיתוף עם הספונסרים ובעלי ההון ולא התבטלות. שיתוף ממקום של בעל המאה אינו בעל הדעה, אלא בעל עוד דעה, נחשבת אמנם אך לא ה-דעה. בגרמניה יש תקנה שמחייבת שותפות אוהדים וזו ליגה שכל הקבוצות בה רווחיות. בעל הון שיבין שהאוהדים הם דווקא מנגנון בקרה ולא נטל, יימנע מבזבוזים. בני סיוון לא עשה ת זה , וביזבז ללא אבחנה. באוסישקין כבר 3 שנים אין את הצד של בעלי ההון וראו זה פלא, הם חיים ועולים. במציאות הישראלית, הכי קל יהיה לקבוצות האוהדים להתקיים דווקא בליגה הלאומית, ההקצבות גבוהות ביחס לתקציב מינימום, 500-700 מניות ועוד ספונסרים ב300-500 אלף ש"ח ואתה מעמיד קבוצה ראוייה. קבוצת האוהדים הראשונה שתשכיל לבנות הנהלה משותפת בה ולצרף בעל הון היודע את מקומו ולא בא בגישת "הבאתי כסף מהבית אז לי מגיע הכל", תוכל להיות קבוצה קבועה בליגה, ותוך 4-5 שנים גם להביא תואר. |
| יפתחמ |
נשלח - 29/03/2010 : 14:02:02 מה שחשוב הוא שהאוהדים הקימו את הקבוצה, קודם כל.
ספונסרים זה עוד לא אומר שאיבדנו את הבעלות אבל אני משער שאם וכאשר נגיע לאחת משתי הליגות הבכירות נאלץ לוותר על חלק מהבעלות וזה לא נורא בעיני.
|
| עוגן ק. |
נשלח - 29/03/2010 : 12:34:05 כמו שכתב אורקי מעלי, ההכנסות העקריות של רוב רובן של הקבוצות בליגות הגבוהות מגיעות מהקצבות ומספונסרים כך שהשאלה לא רלוונטית. אם נגיע לליגות הגבוהות נתוקצב אוטומאטית על ידי ההתאחדות (כמו סאדר נטולת הספונסור והאוהדים ששורדת רק בזכות התקצובים הללו) וכמובן וכמובן שנשיג ספונסורים בסכומים גבוהים יותר מאשר כעת. הכסף של האוהדים יהיה רק בונוס וישמור על המסגרת של קבוצה שאוהדיה הם לכל הפחות חלק מהבעלים שלה. |
| orky |
נשלח - 29/03/2010 : 00:43:45 כמו גם העונה - גם בליגה הלאומית אם נגיע אליה, חלק גדול מאוד מהתקציב יהיה מספונסרים.. וודאי שגם האוהדים זה חלק חשוב - אבל כמו דני קליין מכיסו לא משלם הרבה בכדורסל, או לחילופין בעלי קבוצות כאלה או אחרות בליגות השונות לא מוציאים הרבה כסף - כך גם אנחנו כאוהדים.. ברגע שהקבוצה תהיה שם דבר, ספונסרים ירצו פירסום - פירסום שווה הרבה כסף.. בתור אוהדים.. אני לא חושב שרק מהכסף הזה ניתן להעמיד תקציב ראוי.. |
| מחאיי |
נשלח - 29/03/2010 : 00:20:29 חרשנו את הנושא הזה עד זוב דם מקצות האצבעות, ואין פלא שהוא לא עלה הרבה זמן. אני מאוד הייתי רוצה להשאר קבוצת אוהדים. מעדיף קבוצה שלי בלאומית, מאשר בערך שלי אולי בליגת-העל, ויש לי הרגשה שהרוב איתי.
אבל פשוט מיותר לדבר על זה עכשיו, צריך להתעסק בלהביא חברים למשחק עלייה, לנצח בו, ולראות איך מתכוננים לעונה הבאה. |
| lazy |
נשלח - 29/03/2010 : 00:20:07 ציטוט: נשלח במקור על ידי barakby
השאלה באמת היא אם אפשר להגיע למספר רב של מניות וספונסרים.
מבחינת הפוטנציאל של האוהדים, התשובה היא כן. יש אלפי אוהדים פוטנציאלים לקבוצה.
לא עשיתי חישוב, אבל אני מעריך שצריך סדר גודל של 1000-1500 חברי עמותה כדי להחזיק קבוצה בליגה לאומית. מן הסתם, אי אפשר לדעת אי נצליח במשימה. זה תלוי בכל כך הרבה גורמים, שרובם לא ממש בשליטתו, וביניהם: הצלחה ספורטיבית, הצלחה בחיבור לקהילה ולאוהדים, כישלון של ס.א.ד.ר, מצב כלכלי במדינה וכו'.
אבל אני, למרות הכל, אופטימי. עושה רושם שאנחנו בדרך הנכונה. אם תהיה לנו מחלקת נוער סבירה זה יכול להיות עוד מדרגה לעבר המטרה הסופית שלנו. |
| barakby |
נשלח - 29/03/2010 : 00:06:17 השאלה באמת היא אם אפשר להגיע למספר רב של מניות וספונסרים.
נ.ב- אנחנו ניפגש בטורניר הקרוב.. |
| lazy |
נשלח - 28/03/2010 : 23:58:20 באמת שאי אפשר לדעת. זה תלוי (מן הסתם) בכמות האוהדים שישארו עם הקבוצה ויסכימו לתרום לה כספים, כמו גם בכמות הספונסרים.
על הנייר, כמו שכבר ראינו בכל מעט דוגמאות, זה לא בלתי אפשרי להחזיק קבוצה חביבה בליגה הלאומית, ללא השקעה אדירה של כספים. ולגבי ליגת העל, זה יותר קשה, אבל גם אפשרי: מן הסתם לא נוכל להחזיק קבוצה בסגנון מכבי חיפה, אבל משהו כמו עכו או רעננה, ניראה לי שאנחנו מסוגלים. |
|
|