הערה: לא ניתן לשלוח תגובות בלי להירשם. כדי להירשם, לחץ/י כאן. ההרשמה היא חינם!
ס ק י ר ת נ ו ש א
חיים ברעם
נשלח - 09/05/2014 : 20:48:31 טקטיקה חיים ברעם
כמעט ייאוש
אני חייב להודות שהחודשיים האחרונים היו אסון מנקודת מבטם של חברי, אוהדי הפועל קטמון ירושלים. בקושי הצלחתי לנחם את עצמי, בזבזתי את אוצר הקלישאות ואת האסוציאציות הצ'רצ'יליאניות ובמשחק נגד ראשון-לציון צפיתי בדממה, שזעקה לשמים. גם השחקנים לא האמינו בעצמם למעט המגן ג'וני צ'ברטוק שנלחם עד שריקת הסיום כאילו חייו תלויים בכך. זה היה מעורר כבוד, והוא היחיד שקיבל בסוף המשחק תשואות מקהל האוהדים הכי נאמן שיש. החמצנו הזדמנות להיות בפלייאוף העליון ומשם התחילה הידרדרות קשה. אני לא מאשים את המאמן שהתפטר, עופר טלספפה. הוא עשה כמיטב יכולתו וקשה לי להחליט אם מדובר במחמאה או בעלבון צורב. אם נשרוד לבסוף זה יהיה נס. במשחקים האחרונים לא התעלינו אפילו פעם אחת לרמה שהצגנו בליגה א' ואפילו בליגה ב'. מגיע לקטמון להישאר בלאומית? אין דבר כזה "מגיע". על שאלות כאלה עונים רק במגרש, והתשובה של השחקנים לשאלה על ההישרדות הייתה עד כה "לאו" מהדהד. לפני כמעט שלושים שנה, כאשר התחלתי לכתוב את הטור הזה ב"כל העיר", מתחו עלי ביקורת ביציעים האדומים בגלל הביקורת שמתחתי על שחקנים ובעיקר על מאמנים. התשובה שלי הייתה אז, ונשארה עד היום, פשוטה לגמרי. חובתי להזדהות כאוהד אדום למען הגילוי הנאות, אבל לכתוב פרשנות כמו עיתונאי. מותר לי לרקוד על הגגות בכתבות צבע, אבל לא לסלף את האמת. אני יכול לומר שעד לפני שלושה חודשים שחיקנו יותר טוב מהפועל, אבל חייב להודות שזה לא נכון לגבי החודשים הקריטיים שדרדרו אותנו לעמדת ירידה מהליגה. אין לקטמון הגנה, שחקנים רבים שיחקו פצועים ובלי מתן בראשי גם אסף עזו נחלש. את השוער עמית שמש פוקד משבר תמוה. לעומת זאת אני מאמין ששי אהרון חייב לשחק בהרכב הראשון אבל לקבל הנחיות שיצנזרו קצת את מסירות העקב הבזבזניות ותחת זאת ינצלו את יתרונותיו היחסיים: מסירות העומק והבעיטות לשער. גם עוז צבאג חייב לשחק מאחורי החלוצים במרכז השדה לא להישלח לגלות עגומה ומבודדת באגף. הקבוצה זקוקה כרגע לטקטיקן מיומן אבל גם למוטיבטור מוכשר. מישהו טלפן אלי כדי לשאול אם אמשיך לבוא למשחקי הבית בטדי אם נרד חלילה לליגה א'. התשובה היא חיובית. הייתי בשנים האחרונות גם במשחקי ליגה ג' וליגה ב' עם קטמון, ולמען האמת לא סבלתי במיוחד. אנחנו מתייצבים ביציע למען הקהילה וכדי להפגין נגד הגזענות ובעד אחוות עמים; מקווים שעוד נזכה לעודד קבוצה אדומה מאוחדת. אני לא עוקב אחרי המשא ומתן וכל תהפוכותיו, ומאז הדרבי השני קשה לי אפילו לשמוע את שמו של יוסי סאסי. עם לכתו של סאסי ניתן יהיה ליישר את ההדורים, אבל זה ייקח זמן. בינתיים, נתנחם בסנוקרת שז'וסה מוריניו ספג מאתלטיקו מדריד בחצי גמר הצ'אמפיונס. חיים ברעם