| ס ק י ר ת נ ו ש א |
| bily tompson |
נשלח - 02/03/2014 : 20:18:51 איך שאני רואה את זה הסיבה לקללות החריגות במשחק האחרון היא כי חלק מאוהדי הפועל ירושלים מפחדים. הם מפחדים שהולכים לקחת להם את הקבוצה שהם אוהבים הקבוצה שחלקם במשך עשרות שנים הגיעו לכל המשחקים ! ושמהווה חלק חשוב מאוד בחיים שלהם. אני מודע לכך שמבחינת אוהדי קטמון הם הצילו את הפועל ירושלים אך מבחינת אוהדי הפועל ירושלים לא כך הדבר להפך קטמון מזוהה כגוף שפגע וכגוף שחותר תחת הקיום של הפועל ירושלים. ומבחינתם בכל תהליך האיחוד אף אחד לא דיבר איתם , אף אחד לא שאל את דעתם. וזות בשעה שאת אוהדי קטמון כן שאלו ,אוהדי קטמון הציבו תנאים לאיחוד זכו להצביע ,להשפיע ויזכו לנהל את הקבוצה ולרוב בהנהלה. לפי דעתי יש לדבר איתם יש להקשיב להם לשאול את דעתם ואם צריך להכניס עוד אוהד או שניים מטעם הפועל ירושלים להנהלה על מנת שהם ירגישו שותפיים למהלך אז יש להכניס. ולנסות להתגמש עד כמה שאפשר. |
| 15 ת ג ו ב ו ת א ח ר ו נ ו ת (חדשות ביותר ראשונות) |
| מורדי והילדים |
נשלח - 02/03/2014 : 23:01:50 מסכים עם mbs..שייכנסו לחדר אחד יסגרו את הדלת עד שיצא עשן לבן ויחליטו מה עמדתם הרשמית להצעה שעל הפרק |
| mbs |
נשלח - 02/03/2014 : 22:17:20 הכומר מעלה פה סוגיה חשובה שצריך לתת עליה את הדעת והיא, דעתם של אוהדי הפועל שנשארו ב"מקורית". אל לנו לזלזל, גם אם לדעתנו הם עשו טעות בדרך הפעולה שנקטו בשבע השנים האחרונות. טועה מי שחושב שהאיחוד יתרחש רק בין ליפקין סאסי. חייב להיות גם איחוד בקהלים ואסור שהדברים יעשו מעל לראשיהם של אלו שנאחזו בקרנות הפועל. לדעתי אוהדי הפועל בעיקר צריכים להחליט בינם ובין עצמם לאן פניהם מועדות, האם הם מקבלים בזרועות פתוחות את האיחוד או שמא מתנגדים לו. המצג שאני קיבלתי מאוהדי קטמון שנמצאים בקשרים איתם היא שיש רוב עצום ורצון אדיר למהלך. אולי, הדבר אינו לגמרי כך והם צריכים להחליט מה הם רוצים, כי בלעדיהם אין ולא יהיה איחוד אלא הרס עצמי כמו שיפתח כתב יפה בפוסט מקביל. אם הרצון חיובי אז הדברים צריכים להשמע ולהיראות ולא בלחישה מתחת לשפם. אנחנו החלטנו ברוב עצום ואופטימיות אדירה לשחר אדום חדש עכשיו תורם. |
| eupheu |
נשלח - 02/03/2014 : 22:15:36 ציטוט: נשלח במקור על ידי bily tompson
יש פה קצת מוטיב חוזר בנוגע לאלימות וקללות אז בוא נעשה סדר : הקללות שהיו ביום שיש במגרש החניה ובחדר ההלבשה אכן לא אופיניות ואני לא יודע אם היו מקרים כאלה בעבר. אבל קללות במשחקים של הפועל ירושלים יש ותמיד היה (לצערי) גם בימי טרום הפיצול היו קללות אם זה לשחקנים שלנו כמו שי, סטי ועזו אם זה לביתר ואוחנה ואם זה לקבוצות ושחקניים יריבים . אני באמת לא יודע מה המצב בקטמון אבל בהפועל ירושלים יש קללות גם בלי קשר לקטמון. הלוואי ונצליח לפתור את זה אבל שוב אם אתם חושבים שהדרך תיהיה ע"י הדרה של אוהדים זה לא יעבוד ! הדרך תהיה רק ע"י הידברות משותפת. חבל שאתם לא מצליחים להבין את זה למען כולם .
בסדר בואו נלך על המודל הדרום אפריקאי ונדבר ונתפייס ונתחבק ,לי אישית אין זמן ובעיקר אין רצון אבל סבבה אני תומך. עדיין אם במקרה יש לך תובנה על מה שמתרחש בצד השני אולי תנסה לענות על השאלה שלי ולומר לנו במה הם מרגישים שהם נפגעים? מה בהסכם בדיוק מכאיב להם? |
| h.k.j.f.c |
נשלח - 02/03/2014 : 22:13:52 אני מבין מדבריך שאתה חושב שחבר הנהלה זה כמו שסאסי ממנה את נחום נחום כנציג האוהדים במועדון, מחווה ריקה לחלוטין מתוכן אמיתי. אז כנראה שאתה אכן מאלו שלא מבינים את ההסכם. הנהלת הפועל המאוחדת תהיה מחוייבת כל שנה להרים תקציב של מיליונים, אחרת לליפקין שמורה הזכות לנפנף אותנו ולשלוט לבד. חברי ההנהלה שלנו עובדים ימים כלילות לעשות יש מאין ולמצוא כסף בכל פינה. אתה טוען שאוהדי הפועל לא יהיו מוכנים לשים כסף לחברות בעמותה, אלא ימשיכו להיות האוהדים שהיו, לבוא למגרש ולקנות כרטיס זה ההתחייבות היחידה שהם מוכנים לה. אז למה הגון בעיניך שצד אחד שם את הכסף והזמן והמאמצים, הצד השני לא, והם מתחלקים חצי חצי? למה?! |
| bily tompson |
נשלח - 02/03/2014 : 22:05:02 יש פה קצת מוטיב חוזר בנוגע לאלימות וקללות אז בוא נעשה סדר : הקללות שהיו ביום שיש במגרש החניה ובחדר ההלבשה אכן לא אופיניות ואני לא יודע אם היו מקרים כאלה בעבר. אבל קללות במשחקים של הפועל ירושלים יש ותמיד היה (לצערי) גם בימי טרום הפיצול היו קללות אם זה לשחקנים שלנו כמו שי, סטי ועזו אם זה לביתר ואוחנה ואם זה לקבוצות ושחקניים יריבים . אני באמת לא יודע מה המצב בקטמון אבל בהפועל ירושלים יש קללות גם בלי קשר לקטמון. הלוואי ונצליח לפתור את זה אבל שוב אם אתם חושבים שהדרך תיהיה ע"י הדרה של אוהדים זה לא יעבוד ! הדרך תהיה רק ע"י הידברות משותפת. חבל שאתם לא מצליחים להבין את זה למען כולם . |
| אריה דיין |
נשלח - 02/03/2014 : 22:04:31 בין אוהדי הפועל קטמון (בהכללה) לבין אוהדי הפועל ירושלים יש הבדל אידיאלוגי עמוק: הקמת הפועל קטמון היתה מעשה שביטא עמדה מהפכנית; ההישארות בהפועל ירושלים היתה מעשה שביטא עמדה שמרנית.
אנשים שהיו אוהדי הפועל ירושלים משחר ילדותם קמו ועשו מעשה מהפכני כאשר לקחו את גורלם בידם והקימו קבוצה חדשה, שהקמתה גרמה רק טוב - בפרט ולכדורגל הישראלי בכלל. אוהדי הפועל ירושלים שהחליטו אז, ב-2007, להישאר בהפועל ירושלים נקטו אף הם עמדה אידיואלוגית ברורה: הם לא רצו לשנות סדרי עולם והעדיפו להמשיך לסבול מדיכויו של סאסי. הם סברו, מתוך עמדה עקרונית שהוסברה על ידי כמה מהם יותר מפעם אחת, שתפקידו של אוהד כדורגל הוא להישאר נאמן למסגרת (ולא לתוכנה של המסגרת) ולסבול, בשם הנאמנות הזאת, כל מה שבעל הקבוצה יעולל להם.
אם אז הם העדיפו (כאמור, מתוך עמדה אידיאולוגית) להיות פסיביים ולסבול - אז ברור שהיום אף אחד לא שואל מה דעתם על האיחוד. מה שפחות ברור הוא למה יש מי שחושב שבכלל צריך לשאול אותם; הרי העמדה האידיאולוגית שלהם היא שהאוהד צריך לסבול הכל בלי להעיז בכלל למרוד בבעל-הבית. |
| eupheu |
נשלח - 02/03/2014 : 21:55:25 ציטוט: נשלח במקור על ידי bily tompson
איך שאני רואה את זה הסיבה לקללות החריגות במשחק האחרון היא כי חלק מאוהדי הפועל ירושלים מפחדים. הם מפחדים שהולכים לקחת להם את הקבוצה שהם אוהבים הקבוצה שחלקם במשך עשרות שנים הגיעו לכל המשחקים ! ושמהווה חלק חשוב מאוד בחיים שלהם. אני מודע לכך שמבחינת אוהדי קטמון הם הצילו את הפועל ירושלים אך מבחינת אוהדי הפועל ירושלים לא כך הדבר להפך קטמון מזוהה כגוף שפגע וכגוף שחותר תחת הקיום של הפועל ירושלים. ומבחינתם בכל תהליך האיחוד אף אחד לא דיבר איתם , אף אחד לא שאל את דעתם. וזות בשעה שאת אוהדי קטמון כן שאלו ,אוהדי קטמון הציבו תנאים לאיחוד זכו להצביע ,להשפיע ויזכו לנהל את הקבוצה ולרוב בהנהלה. לפי דעתי יש לדבר איתם יש להקשיב להם לשאול את דעתם ואם צריך להכניס עוד אוהד או שניים מטעם הפועל ירושלים להנהלה על מנת שהם ירגישו שותפיים למהלך אז יש להכניס. ולנסות להתגמש עד כמה שאפשר.
סלח לי הכומר בילי אבל הפוסט שלך מנותק מהמציאות. אוהדי המקורית (הנורמאטיבים שבינהם) יהיו חלק מקהל גדול של אוהדי הפועל ויוכלו להשפיע כמו כל אוהד אחר של הפועל. מה שכן מעניין אותי הוא מה לדעתך הם מרגישים שלוקחים להם? מה בדיוק בתהליך הזה פוגע בהם שמצריך מאיתנו ל"התגמש"? |
| האחים מרילי |
נשלח - 02/03/2014 : 21:50:06 ציטוט: נשלח במקור על ידי bily tompson
ציטוט: פשרה? אתה באמת חושב שבאלימות תוכלו לסחוט תנאים? את האלימים האלה יהיה צריך להקיא מהקבוצה.
אתה יודע מה בוא נתעלם מהאלימים אבל למה לא נדבר אם אוהדים כמו: רמי,גילת,איתי,יורם שהם ממש לא אלימים אבל מרגישים כאילו גונבים להם את הקבוצה ?
בחרתי להוסיף ציטוט מהפייסבוק אשר מראה את ההרגשה של חלק מהם: ציטוט:
מיכאל ועמית כמו שכבר אמרתי ולא פעם אחת , סיסמאות של באים מאהבה לא עושים לנו את זה , כאלו אנחנו , וכאלו נשאר , לנו אין זכות בחירה עם לחבור אליכם או לא , אותנו לא שאלו , אנחנו נאנסים כאן , אז אולי כדאי שצדקנים כמוכם יעשו שוב חושבים אם הם מסוגלים לשבת איתנו ביציע !!! אני לא אלים , אבל מצד שני גם לא בא לקונצרט , אז הדרך שלכם לא ממש מעניינת אותי , ולא בדיוק שואל אותכם ומבקש את אישורכם אם לשבת ביציע או לא . לכם לעומתי יש
אף אחד לא לוקח מהם את הקבוצה כי היא מעולם לא היתה שלהם. ההסכם כרגע חתום ולא ניתן לשינוי, אבל אני חייב לאמר שהנציג הבודד שאוהדי הפועל קיבלו (שהוא רבע מנציגות האוהדים ) הוא מעל ומעבר לכמות היחסית שלהם ביחס לכלל האוהדים. חוץ מזה אתה צריך להבין שגם הנציג הבודד הזה יצטרך לקבל אישור של חברי העמותה, כך שאף אחד מהשמות שהזכרת, שהם אנשים שיש להם היסטוריה של התבטאות גסה ואלימה, לא יעבור. |
| איתן610 |
נשלח - 02/03/2014 : 21:39:45 ברור שלו שאלו אותם... ממתי שאלו את האוהדים בהפועל ירושלים משהו??? סאסי וויקטור אנסו אותנו יום יום. אז מה עשינו עם זה???? הקמנו את קטמון... אז מי שנשאר במקורית והסכים שלא ישאלו אותו אז שלא יתפלא שלא שואלים אותו גם היום... מי שבחר לשבת על הגדר ולא לקחת את גורלו בידיו אז שלא ילין על כך... בתכלס זה כל הויכוח בין קטמון למקורית. היו כאלה שבחרו לעשות מעשה והיו שלא. לגבי אלימות. אסור שזה יהיה ובשום מקום, זה מה שיצרנו בקטמון. יהיו מי שיקראו לזה קהל של קונצרטים ויהיו שיקראו לזה קהל באירוע משפחתי. הכל בעיני המתבונן. |
| bily tompson |
נשלח - 02/03/2014 : 21:35:04 ציטוט: לא התייחסת לסוף דברי, על ההליך הדמוקרטי שאמור להתרחש בהפועל המאוחדת. אתה בעצם בא ואומר שלמי שהלך להרביץ לשי אהרון ולקלל נשים וילדים אין לו כוח להליך דמוקרטי שקוף והוגן. למה לשכנע אנשים, להעלות רעיונות חדשים לטובת המועדון, להשיג ספונסרים וכו'? בוא נלך לאיים ולירוק וישר נקבל חצי מההנהלה של הפועל על מגש של כסף...אחלה גישה, בילי, עובדת היטב בכל מדינות המזרח התיכון!
ההליך הדמוקרטי כפי שאתה מכנה אותו מוטה לטובת אוהדי קטמון בצורה בולטת! לקטמון יש את הארגון והמסרות ואילו בהפועל ירושלים יש אוהדים מסוכסכים שמרגישים שמשתלטים עליהם . ובכלל פה בדיוק הבעיה במקום לעצור לשנייה ולחשוב איך אפשר לקדם את המצב אתם מחפשיים בכוח להוכיח שאתם צודקים.
|
| h.k.j.f.c |
נשלח - 02/03/2014 : 21:24:39 שני ענינים, תומפסון: א. טכנית, הקבוצה לא שלהם, היא של סאסי ואך ורק של סאסי. אלא שאחרי ש-90 % מהאוהדים שפעם היו באים להפועל עזבו את הקבוצה לקטמון או הביתה, הם התרגלו ליחשוב שהם ורק הם יקבעו מה יהיה גורלה של הפועל. אני מקווה ששנינו מסכימים שאם סאסי היה מקבל סוף סוף את ההצעה הנדל"נית שהוא ציפה לו כל השנים האלו הוא היה סוגר את הפועל מחר בבוקר, וכל האשליה שהקבוצה שלהם הייתה מתפוגגת. ב. לא התייחסת לסוף דברי, על ההליך הדמוקרטי שאמור להתרחש בהפועל המאוחדת. אתה בעצם בא ואומר שלמי שהלך להרביץ לשי אהרון ולקלל נשים וילדים אין לו כוח להליך דמוקרטי שקוף והוגן. למה לשכנע אנשים, להעלות רעיונות חדשים לטובת המועדון, להשיג ספונסרים וכו'? בוא נלך לאיים ולירוק וישר נקבל חצי מההנהלה של הפועל על מגש של כסף...אחלה גישה, בילי, עובדת היטב בכל מדינות המזרח התיכון! |
| bily tompson |
נשלח - 02/03/2014 : 21:24:18 ציטוט: פשרה? אתה באמת חושב שבאלימות תוכלו לסחוט תנאים? את האלימים האלה יהיה צריך להקיא מהקבוצה.
אתה יודע מה בוא נתעלם מהאלימים אבל למה לא נדבר אם אוהדים כמו: רמי,גילת,איתי,יורם שהם ממש לא אלימים אבל מרגישים כאילו גונבים להם את הקבוצה ?
בחרתי להוסיף ציטוט מהפייסבוק אשר מראה את ההרגשה של חלק מהם: ציטוט:
מיכאל ועמית כמו שכבר אמרתי ולא פעם אחת , סיסמאות של באים מאהבה לא עושים לנו את זה , כאלו אנחנו , וכאלו נשאר , לנו אין זכות בחירה עם לחבור אליכם או לא , אותנו לא שאלו , אנחנו נאנסים כאן , אז אולי כדאי שצדקנים כמוכם יעשו שוב חושבים אם הם מסוגלים לשבת איתנו ביציע !!! אני לא אלים , אבל מצד שני גם לא בא לקונצרט , אז הדרך שלכם לא ממש מעניינת אותי , ולא בדיוק שואל אותכם ומבקש את אישורכם אם לשבת ביציע או לא . לכם לעומתי יש
|
| האחים מרילי |
נשלח - 02/03/2014 : 21:08:00 פשרה? אתה באמת חושב שבאלימות תוכלו לסחוט תנאים? את האלימים האלה יהיה צריך להקיא מהקבוצה. |
| bily tompson |
נשלח - 02/03/2014 : 21:03:01 ציטוט: אמנם אתה איתם ביציע ואני לא אבל נראה לי שבדיוק להפך, אלו שמקללים מבינים היטב את ההסכם. הם יודעים שבשנה הבאה במידה ויהיה איחוד לא הם אלו שייקבעו מה הולך ביציע, וכל האנשים שהם כל כך אוהבים לשנוא יהיו איתם בטריבונה ועל הדשא ובהנהלה
אתה אומר בעצם אותו הדבר שהם מפחדים שיקחו להם את הקבוצה. ואם כל הכבוד הקבוצה היא גם שלהם צריך לדבר איתם ולראות באיזה תנאים הם יסכימו לאיחוד ולנסות להגיע לפשרה. אני יודע שזה מצטייר כחולשה נוראית מבחינתכם אבל בינינו מה כבר יקרה אם יהיו עוד 2 נציגים להפועל ירושלים בהנהלה ?
|
| h.k.j.f.c |
נשלח - 02/03/2014 : 20:35:15 אמנם אתה איתם ביציע ואני לא אבל נראה לי שבדיוק להפך, אלו שמקללים מבינים היטב את ההסכם. הם יודעים שבשנה הבאה במידה ויהיה איחוד לא הם אלו שייקבעו מה הולך ביציע, וכל האנשים שהם כל כך אוהבים לשנוא יהיו איתם בטריבונה ועל הדשא ובהנהלה. רוצים עוד נציג בהנהלה? בבקשה, תפקדו מספיק אנשים שישימו דמי חבר בעמותה ותבחרו את מי שבא לכם... |
|
|