ס ק י ר ת נ ו ש א |
avitemkin |
נשלח - 23/03/2012 : 10:07:34 http://www.haaretz.co.il/sport/israel-soccer/1.1670339 אני פשוט מתבייש, ואני כועס, ואני יודע שאין כל הסבר פוליטי, או סוציולוגי או אחר שיכול לכפר על הדבר הזה. |
15 ת ג ו ב ו ת א ח ר ו נ ו ת (חדשות ביותר ראשונות) |
מחאיי |
נשלח - 25/03/2012 : 22:36:06 שונא אותך ביטר. עד שהם ניצחו את ק"ש בדקה ה-94 הייתה לנו עונה בונבון. מאז הכל חרא.
באותו לילה הלכתי לישון בדיכאון כמעט בלתי-מוסבר. בדיעבד אני מבין למה. |
א.ד גורדון |
נשלח - 25/03/2012 : 21:27:43 ציטוט: נשלח במקור על ידי galkup
טוב, תשחררו עם הדיון על זילות השואה קצת.. מישהו בקטע של לנסות לארגן משהו? לבוא איתי להזמין אותם? לנסח מכתב לעירייה? לעזור לפרסם את העצומה ששמתי פה קודם? צריך לפעול לפני שזה מתמסמס לגמרי
אני אשמח. דבר איתי בבקשה 054-6697151 |
galkup |
נשלח - 25/03/2012 : 20:04:56 טוב, תשחררו עם הדיון על זילות השואה קצת.. מישהו בקטע של לנסות לארגן משהו? לבוא איתי להזמין אותם? לנסח מכתב לעירייה? לעזור לפרסם את העצומה ששמתי פה קודם? צריך לפעול לפני שזה מתמסמס לגמרי |
אסי טובי |
נשלח - 25/03/2012 : 17:05:01 תגיד קטמון ותיק, ברטולד ברכט הזה, איפה הוא משחק? |
קטמון ותיק |
נשלח - 25/03/2012 : 17:00:31 ציטוט: נשלח במקור על ידי חיים ברעם
מסר קצר וידידותי לקלי: הייתי רוצה מאוד להיות בקונצנזוס. אני מנסה לשכנע אבל יש בהחלט מקום להשוואה לגרמניה של סוף עידן ויימאר (1919-1933) והשנים הראשונות של התבססות המשטר הנאצי עד המלחמה (1933-1939). בעיקר מדובר בגזענות האלימה "מלמטה" שהמשטרה התעלמה ממנה בהתחלה והצטרפה אליה בהדרגה.
מתוך "חרדות המשטר" ברטולד ברכט [גלות המשוררים, שירים, 1978]
חרדות המשטר
1 נוסע זר שחזר מן הרייך השלישי ונשאל מי באמת שולט שם, השיב: הפחד. 3 אבל גם חומי החולצות עצמם פוחדים מפני האיש שזרועו אינה מורמת די ונבהלים מפני אדם המבשר להם בקר טוב. הקולות הרמים של נותני הפקודות מתמלאים חרדה כמו צוויחות חזירונים בתור לסכין-השחיטה, וכל תחת שמנה מזיעה מפחד בכיסאות-המשרדים רדופי חרדה הם פורצים לתוך דירות ומחפשים בבתי-השימוש וחרדה היא המביאה שישרפו ספריות שלמות. כך כובשת האימה את הנשלטים, וגם את השולטים. |
קלי |
נשלח - 25/03/2012 : 16:58:43 ציטוט: נשלח במקור על ידי חיים ברעם
מסר קצר וידידותי לקלי: הייתי רוצה מאוד להיות בקונצנזוס. אני מנסה לשכנע אנשים כבר ארבעים שנה ויש בדעתי לעשות כן גם בארבעים השנים הבאות. עם זאת, אני מסתייג מתגובות מהשרוול, של אנשים שאינם מתעמקים בטקסט.
่้้חיים,הפעם אתה מפספס את הנקודה.לא ביקשתי שתהיה בעל דעות בקונצנסוס.זכותך להיות בעל דעות חריגות .הצעתי לך(הצעה ידידותית כפי שהצעת) לפעמים לנסות להיות חכם ולא לעורר אנטיגוניזם באינטינקט .הרי המעשה של אוהדי בית"ר הוא כ"כ נאלח ,אלים,גזעני וחוסר התגובה של המשטרה כ"כ מביש, שלא צריך להיסחף ולהגזים בהקשרים לא רלוונטיים כי מעבר לזה שזה הקשר מטופש (בעיניי) זה בעיקר מרחיק אנשים כמוני, ומשאיר אותך עם אותו מיעוט שאתה שייך אליו,ואז אתה חוטא למטרות שלך.
הטעות הזו של השמאל קורית בכ"כ הרבה מקרים (למשל הפיכתו של המעשה המתועב של רצח רבין ליום ששייך לתומכי אוסלו בלבד) -צודק?אולי.חכם?ממש לא |
חיים ברעם |
נשלח - 25/03/2012 : 16:37:56 מסר קצר וידידותי לקלי: הייתי רוצה מאוד להיות בקונצנזוס. אני מנסה לשכנע אנשים כבר ארבעים שנה ויש בדעתי לעשות כן גם בארבעים השנים הבאות. עם זאת, אני מסתייג מתגובות מהשרוול, של אנשים שאינם מתעמקים בטקסט. אף אחד לא משווה את המצב בארץ לשואה, ואין כאן בינתיים זכר להשמדה תעשייתית של יהודים ואחרים. אבל יש בהחלט מקום להשוואה לגרמניה של סוף עידן ויימאר (1919-1933) והשנים הראשונות של התבססות המשטר הנאצי עד המלחמה (1933-1939). בעיקר מדובר בגזענות האלימה "מלמטה" שהמשטרה התעלמה ממנה בהתחלה והצטרפה אליה בהדרגה. |
אלי בן רימוז |
נשלח - 25/03/2012 : 16:34:28 שימוש במילה "שואה" מעורר אנטגוניזם אצל אנשים רבים כאשר לא מדברים על המקורית. לכן שמוש במילה יוצר נזק ומסיט את הדיון. מצד שני היסטוריונים משתמשים בהיסטוריה כדיי לנבא. במצב הנוכחי אנחנו לא יודעים מה יקרה. הנחת היסוד הסמויה היא תמיד שהדברים יהיו אותו דבר. זאת אומרת שבעוד שנה יהיה עוד אירוע כזה. אלא שבחינת ההיסטוריה מלמדת שבד"כ הדברים מתפתחים. מה שצריך לעשות זה לקחת אירועים מבישים ונירנברג זו רק דוגמה, יש עוד הרבה דוגמאות רבות מרוואנדה ועד טורקיה ולבחון מה היו האירועים שהביאו לאבדן חיי אדם ולהשתלחות המונים במיעוט. אני מניח שברובם מדובר בתהליך הדרגתי שבאחד השלבים היו רק יריקות וקצת מכות. מכיוון שאף אחד מאיתנו לא יכול באמת לנבא את העתיד, נשאר רק לחשוש מתרחישים אפשריים. גם בגרמניה של שנות השלושים המוקדמות היו אירועים שלא היו חמורים מאד וכנראה לא הדליקו נורה אדומה בשום מקום. גם ברואנדה וגם במקרים אחרים היו אירועים דומים למה שקרה במלחה ולכן עלינו להערך להדרדרות המצב. האווירה כיום במדינה בהחלט בכיוון הזה. השאלה היא מה עושים, ולצערי אני לא מאמין שהרשויות היום ירצו להלחם בתופעה כזו. |
רגל עץ |
נשלח - 25/03/2012 : 08:28:27 הארץ, שמאלנים עוכרי ישראל שכמותם, לא מרפים מהנושא ומקדישים לו היום את כל עמוד 3, שזה האייטם המרכזי בעיתון, עם הפניה גדולה מהעמוד הראשון ועוד מאמר בעמוד המאמרים (אמנם של גדעון לוי אבל בכל זאת). הבעיה שהארץ אמנם זוכה ל-90% חשיפה בפורום הזה, אבל אין לו נוכחות אמיתית אצל הקהל הרחב, ומה שלא מוזכר בידיעות או בערוץ 2 כאילו לא קרה. |
amos |
נשלח - 25/03/2012 : 06:04:11 הויכוח על ההשוואה לשנות השלושים בגרמניה והקשריה ראוי לדיון רציני במסגרות אחרות. מה שמחריד ומעלה אסוציאציות הוא הצירוף המחליא - ולא בפעם הראשונה - של: כנופיות גזעניות עושות פוגרום (ומנסות לעשות לינץ'), אדישות משטרתית מוחלטת, סלחנות של כל הרשויות (כולל בתי משפט), ודממה תקשורתית כמעט מוחלטת.
שיהיה ברור, לכל הצדקנים והבכיינים על התקשורת האירופית: אם שלוש מאות אוהדי כדורגל אנטישמיים בצרפת היו תוקפים ככה קומץ יהודים במרכז קניות בצרפת, הנושא הזה היה פותח את מהדורות החדשות בצרפת ובישראל; נשיא הרפובליקה היה זוחל ברחובות לבית הכנסת המרכזי בפריז כדי לנשק את הרגליים של הרב הראשי ולבקש סליחה מהעם היהודי, ושגרירת צרפת היתה נשבעת שלעולם היא תחשוב שצריך לאפשר הכנסה של מטרנה וכסאות גלגלים לרצועת עזה. מה שלא היה עוזר להם - בארץ הם היו מואשמים באנטישמיות (ואז היה כמובן מותר להגיד "שואה"), כי אנחנו תמיד קורבן
|
galkup |
נשלח - 24/03/2012 : 23:20:28 על אף התוצאה הנוראית, צריך להמשיך. נתקלתי בעצומה הזאת באינטרנט, שקוראת למצות את הדין עם הפושעים. לא יודע אם זה קשור למישהו מפה, אז אני אפרסם בכל מקרה, תחתמו ותפיצו כמה שיותר. http://www.atzuma.co.il/arrestracistmob |
אודי ארנון |
נשלח - 24/03/2012 : 16:25:49 ציטוט:
לדרוש מהנהלת ביטר להיאבק בהם?הקהל זה המועדון והמועדון זה הקהל.ביטר של קורנפיין מזמן קיבלה החלטה שלא להיאבק בהם יתכן שאתה צודק, אבל צריך לדרוש מהם להיות ברורים. דרישה ששלוש הקבוצות הירושלמיות יעשו מעשה תחייב אותם להודיע בגלוי באיזה צד הם. אגב, גם העירייה בתור בעלת השליטה באיצטדיון יכולה לדרוש את זה. |
tampopo |
נשלח - 24/03/2012 : 14:30:03 ציטוט: נשלח במקור על ידי אודי ארנון הרעיון להזמין את הנפגעים למשחק שלנו הוא נכון, אבל לא מספק. הדרישה צריכה להיות בעיקר מביתר. הבעיה עם הניאו-נאצים היא שהמרכז נותן להם לפרוח, וצריך לדרוש מהמיינסטרים של ביתר, כלומר הנהלת הקבוצה, להיאבק בלה-פאמילה, ע"י הזמנת הנפגעים למשחקי הבית הבאים שלהם. היוזמה שלנו יכולה להיות, ששלוש הקבוצות הירושלמיות יזמינו את הנפגעים לכל המשחקים שיהיו בטדי עד סוף העונה.
לדרוש מהנהלת ביטר להיאבק בהם?הקהל זה המועדון והמועדון זה הקהל.ביטר של קורנפיין מזמן קיבלה החלטה שלא להיאבק בהם ולא חסרות דוגמאות לכך בשנים האחרונות.(עיין ערך בן שושן,ברוכיאן והתירוצים של קורנפיין בבתי הדין ) מי יכול ? לדעתי רק המשטרה אבל גם היא מעדיפה לטאטא מתחת לשטיח. הכול בסדר,זה רק קומץ.לא הוגשה תלונה. לא רחוק היום וזה יתפוצץ גם לה בפנים.תגובת המשטרה לאירוע החמור הזה מבישה לא פחות מהאירוע עצמו.
|
האחים מרילי |
נשלח - 24/03/2012 : 13:50:14 הדמיון בין המקרים האלה לתקופה של טרום עליית הנאצים אכן קיים. דיברתי עם אמא שלי שגדלה בגרמניה באותה תקופה וגם היא רואה קווי דמיון בין חבורות בריונים חצי מאורגנת שמתנפלת על מיעוט אז והיום. הבעיה היא שהזכרת הנאצים ישר מעלה אצל כולנו אסוציאציה של תאי גזים והשמדה ומעוררת התנגדות, שהיא די מובנת, וזה לא תורם לדיון. מצד שני הצביעות בולטת כשראש הממשלה שלנו משתמש בשואה כל יום ושעה (והוא לא המציא את זה - אבא אבן ה"שמאלני" קרא לגבולות 67, "גבולות אושוויץ"), כולם מקבלים את זה כמובן מאליו. לקפוץ על זה כשזה בא מהשמאל ה"הזוי" (לא הגיע להוציא את המונח הדלוח הזה, "הזוי", מהלקסיקון?), זה פשוט הזוי ;-)
אבל הרבה יותר גרוע - לייחס את תופעות הגזענות האלימות האלה ל"תרבות העבריינית" שמקיפה אותנו זה דבר מסוכן. ההתדרדרות הגזענית של השנים האחרונות, שלה-פאמיליה מייצגת, היא תהליך שחייבים להלחם בו ולהתעמת איתו חזיתית. הילדים האלה של לה-פאמיליה באים ברובם מבתים "נורמטיביים". הם לא חבורת ערסים עבריינים, אלא מייצגים מגמה שחודרת לשולי הזרם המרכזי של הפוליטיקה. אנחנו על מדרון חלקלק, והמלחמה הזאת חייבת לאחד את כל מתנגדי הגזענות משמאל ומימין.
היוזמה להזמין את קורבנות האירוע למשחקים שלנו היא מעולה. לא הייתי בונה על שיתוף עם קורנפיין, אבל אולי אפשר לרתום אוהדים של הפועל. |
galkup |
נשלח - 24/03/2012 : 12:59:27 טוב, אז מה עושים תכלס? מעבר ליוזמה הברוכה של להזמין אותם למשחקים, צריך לדעתי לפרסם את הסיפור הזה כמה שיותר, הדרך הכי יעילה היא כמובן הפייסבוק, אז שכל אחד ישים קישור על הקיר שלו, וגם שהעמוד הרשמי של הקבוצה יפרסם את זה. ניסיתי לבדוק באתר של המשטרה, לא מצאתי כל כך איך מגישים, או אם בכלל אפשר להגיש, תלונה בשם מישהו אחר על מקרה כזה. אם למישהו יש יותר ניסיון או ידע זה יהיה מצוין. אני יכול לגשת לקניון ביום ראשון בבוקר, לחפש את האנשים שהותקפו ולהזמין אותם למשחק(ים?), אבל צריך מישהו מההנהלה שייתן לזה אישור סופי. אני גם אשלח עכשיו פניות לחברות החדשות, אולי עוד מישהו יתעניין בפרסום של הדבר הזה. אפשר גם לפנות לשתי הקבוצות האחרות בירושלים ולדרוש מהם להזמין אותם גם למשחקים עד סוף העונה. אני בספק אם הנתקפים ירצו ללכת למשחקים של בית"ר, אבל זו יכולה להיות חתיכת השפלה ללה פמיליה. צריך עכשיו שאנשים יקחו על עצמם את מה שהם יכולים, ועוד הצעות לפעולה. |
|
|