פורום האוהדים של הפועל קטמון ירושלים דף הבית    
 כל הפורומים
 הפועל קטמון
 קטמון - כללי
 מחשבות - כתבה של חברנו טל שורר מצוטטת בקביליו

הערה: לא ניתן לשלוח תגובות בלי להירשם.
כדי להירשם, לחץ/י כאן. ההרשמה היא חינם!

גודל מסך:
שם משתמש:
סיסמה:
מצב מערכת:
עיצוב: מודגשנטויקו תחתוןקו חוצה ישור לימיןמרכוזישור לשמאל קו אופקי הכנס קישורהכנס אימיילהכנס תמונה הכנס קודהכנס ציטוטהכנס רשימה

הודעה:

* HTML לא מופעל
* קודי פורום מופעלים
סמיילים:
חיוך [:)] חיוך גדול [:D] מגניב [8D] מסמיק [:I]
לשון [:P] רשע [):] קריצה [;)] ליצן [:o)]
עין שחורה [B)] כדור שמונה [8] זעפן [:(] ביישן [8)]
הלם [:0] כועס [:(!] מת [xx(] ישנוני [|)]
נשיקות [:X] מאשר [^] לא מאשר [V] שאלה [?]

ס ק י ר ת    נ ו ש א
yarond נשלח - 07/02/2011 : 17:08:28
רון עמיקם - טור של טל שורר בזמן ירושלים - כל כך נכון
« ב- : פברואר 06, 2011, 09:19:31 »

--------------------------------------------------------------------------------

טל שורר הוא עורך הספורט בגלי צה"ל ואת הטור הזה הוא כתב לקראת יום שישי האחרון. אני מוצא את עצמי מזדהה איתו. אגב, שורר הוא אוהד הפועל ירושלים שהצטרף לקטמון.

תסתכלו עליהם ותראו אותנו
מכבי קביליו יפו שתגיע היום לטדי היא הדבר הכי קרוב להפועל קטמון. זו שהיתה וזו שתהיה.

אם מכבי יפו תחזור היום מטדי ללא נקודות, יכול להיות שהסיפור המופלא שלה, הגיע לסיומו. קרוב לשני מיליון שקלים השקיעו שם השנה בניסיון להשלים עלייה שלישית ברציפות ולהגיע לליגה הלאומית המקצוענית ונכון לעכשיו העסק נראה לא טוב – כשלון העונה ואולי סוגרים את המפעל. המשבר שחווה כעת קבוצת האוהדים שנבנתה ע"פ מודל קטמון דומה למשבר שעברה הקבוצה המקורית בליגה א' ועוד תעבור בשנה הבאה. זה לא עניין של עין הרע או יהירות, כמו שאומר אברם גרנט this is football.
ליגה א' היא חור שחור. בהיעדר הקצבות, הקבוצות נאלצות להשקיע סכומי כסף גבוהים מאלה שמושקעים בלאומית, קבלני עליות מקומיים דורשים משכורות גבוהות, מועדונים עם מסורת תקועים שם שנים ללא רצון לעלות והתוצאות, נאמר בעדינות רבה, לא תמיד נקבעות רק על המגרש.
בהיעדר הקצבות ועירייה תומכת, למועדונים אין ברירה והם צריכים להתבסס על שלד מקומי. ליוסי סאסי יש כזה והוא מאפשר לו נכון להיום להשקיף על הליגה מלמעלה, קבוצות אחרות חייבות להמר בהרבה כסף על שכירי חרב שמסתובבים בליגה ולהחזיק אצבעות. לקטמון לקח שנתיים עד שהעסק התפוצץ לה בפנים אבל אם היום קביליו לומדת מכשלונו של הפרוייקט הראשון, המודל החדש של קבוצת האוהדים הירושלמי חייב ללמוד ומהר מהעונה הנוכחית של המועדון היפואי.
כי ממש כמו קביליו גם בקטמון יבינו בעוד חודשיים שלושה שליגות ג' וב' הן פשוטות יותר. חצי מהקבוצות הן חובבניות לחלוטין, וקבוצות בעלות אמצעים עם כושר גופני טוב ומספר שחקנים ברמה טכנית גבוהה מספיקים כדי לעלות או לפחות להתמודד בשני המקומות הראשונים. ליגה א' יקרה הרבה יותר ובעיקר, היא מכילה מספר רב של קבוצות חצי מקצועניות שבאות לכל משחק כמו למלחמה. הפיתוי לעלות לליגה מתוקשרת כמו הלאומית מושך בכל שנה ארבעה-חמישה ראשי ערים להשקיע במועדונים שלהם, ארבע-חמש קבוצות נוספות באות לכל משחק כדי לשחק על 0-0. אחרות מסתובבות בליגה, או כמו שאומרים בבדיחות הדעת: קונות משחקים בתחילת העונה בזול, ומוכרות בסוף העונה ביוקר. בשר תותחים קשה למצוא שם.
כדי לא ללכת בדרך הכשלון המסתמן של קביליו העונה, קטמון חייבת להיות מסודרת בקיץ הקרוב. אם הקבוצה של סאסי עולה ליגה שווה לוותר מעט על אגו ולנסות לרכוש אותה ואת מקומה בלאומית. אם המהלך לא צולח יצוץ מלכוד חדש: אם עלייה אינה מטרה הבאז עלול להיעלם, אם רוצים לעלות צריך לשלם הרבה כסף ואין ערובה להצלחה. נפילה עשויה למוטט את המועדון החדש סופית.
ומה בממלכה של סאסי? האמת שככל שההצלחות מצטברות, התסכול שם רק גובר. הפועל נראית טוב ולאף אחד לא אכפת, פעם היו באים בעונה כזו 2500 איש לכל משחק נגד קביליו 4000 והיום, נאדה. בשבוע שבו מובארק הלך הביתה אפשר להעלות על הדעת שיום אחד גם יוסי סאסי יעזוב את הפועל ירושלים – עד אז, עם כל הצער שבדבר, קשה להאמין שמשהו יכול להעיר את הקבוצה הזו. אולי דרבי בגביע.

15   ת ג ו ב ו ת    א ח ר ו נ ו ת    (חדשות ביותר ראשונות)
בלאש ביקו נשלח - 09/02/2011 : 14:05:21
ציטוט:
נשלח במקור על ידי roi

קטמון הוקמה כאלטרטיבה לסאסי ויונה זה נכון, אבל יכולה להפוך לאלטרנטיבה רעיונית לבית"ר, מכבי תל אביב וגם הפועל תל אביב כדרוגל.
הרי לכולנו ברור שמבחינה כלכלית אין לנו סיכוי להתקרב אליהן, ולכן לא נראה לי הגיוני לחפש להיות אלטרנטיבה שם: זה מה שהפועל כדורסל מנסה לעשות כבר שנים, ולצערי, בנסיון להפוך למכבי, רק נותנת לגיטימציה לדורסנות המכביסטית. והשנה זה כבר לברור לחלוטין, שמכבי כדורסל לא מפחדת מהפועל ירושלים, אלא מהפועל אושסקין תל אביב. ולמה זה? כי אוסשקין לא משחקים בכללים של מכבי, אלא בונים אלטרנטיבה רעיונית.
אבל לא צריך להרחיק לעיר החטאים, תסתכלו על בית"ר - היא צמחה קודם כל כאלטרנטיבה רעיונית ולא כלכלית. לדעתי להוציא את המרכיב החברתי מקטמון, זה לשמוט מאיתנו את היכולת להיות אי פעם אלטרנטיבה אמיתית לבית"ר.

מסכים לגמרי.
yarond נשלח - 09/02/2011 : 08:53:33
ציטוט:
נשלח במקור על ידי roi

קטמון הוקמה כאלטרטיבה לסאסי ויונה זה נכון, אבל יכולה להפוך לאלטרנטיבה רעיונית לבית"ר, מכבי תל אביב וגם הפועל תל אביב כדרוגל.
הרי לכולנו ברור שמבחינה כלכלית אין לנו סיכוי להתקרב אליהן, ולכן לא נראה לי הגיוני לחפש להיות אלטרנטיבה שם: זה מה שהפועל כדורסל מנסה לעשות כבר שנים, ולצערי, בנסיון להפוך למכבי, רק נותנת לגיטימציה לדורסנות המכביסטית. והשנה זה כבר לברור לחלוטין, שמכבי כדורסל לא מפחדת מהפועל ירושלים, אלא מהפועל אושסקין תל אביב. ולמה זה? כי אוסשקין לא משחקים בכללים של מכבי, אלא בונים אלטרנטיבה רעיונית.
אבל לא צריך להרחיק לעיר החטאים, תסתכלו על בית"ר - היא צמחה קודם כל כאלטרנטיבה רעיונית ולא כלכלית. לדעתי להוציא את המרכיב החברתי מקטמון, זה לשמוט מאיתנו את היכולת להיות אי פעם אלטרנטיבה אמיתית לבית"ר.

לא שמנו לב אבל יונה כבר לא שם - אולי אפילו בזכותנו
roi נשלח - 08/02/2011 : 23:28:26
עדו האדום נשלח - 08/02/2011 : 15:43:14
אני מסכים עם חלק מהדברים שנכתבו בטור של טל שורר אבל לא מסכים שקביליו תימחק. ביפו, להבדיל מאצלינו יש סיפור שונה ובכל העיר יש רק קבוצה אחת (אם יש קבוצות קטנות נוספות, אני מתנצל מראש). יש לי חברים בקביליו ואני יודע בוודאות שהם לא יימחקו. אצלנו הסיפור שונה ומעבר לכך שאני מאמין ביכולתה של הקבוצה להצליח גם בליגה א' זו לא הנקודה. הזמן שעובר וההצלחה היחסית של המקורית מרחיקים אותנו בכל יום מהגשמת החלום האמיתי שלנו והוא קבוצה אחת אדומה וחזקה בירושלים. לא יודע מה צריך לעשות אבל אסור לוותר על החלום רק בגלל תנאים כאלה או אחרים שייתכן ויש בהם היגיון אבל מרחיקים אותנו מהמטרה.
אלי בן רימוז נשלח - 08/02/2011 : 13:50:56
התשובה שלי היא:
2 ו5 (כמובן ללא הקבלנים)
לדעתי הפתרון בטווח הארוך הוא קיום קבוצה מקצוענית בשם הפועל ירושלים שנתמכת על ידי בעלים בדומה לשאר הקבוצות בליגת העל. הפועל ירושלים יכולה להיות הקבוצה ה5-7 בתקציבה, בגודל הקהל ובהישגים. בנוסף לה צריכה להיות קבוצה (למשל בשם הפועל קטמון) חובבנית הנמצאת בבעלות האוהדים, שמבינה שבתקציב של אוהדים בלבד לא יכולה להיות מקצועית ונמצאת במרכז הטבלה של ליגה א'.

ציטוט:
נשלח במקור על ידי אושר גדול

הדילמה הזו תעמוד מולנו כל הימים.יש לדעתי כמה אפשרויות ולא ברור מה יותר טוב מבחינתנו:
1.לחפש ספונסר כבד נוסף או להעמיק את ההתחייבות של הספונסר הקיים.
2.לחפש רוכש פוטנציאלי ולתת לו כמעט חצי מהמלכות.
3.להרחיב את מעגל בעלי קטמון-האוהדים.
4.להסתפק בדבר במשמח שיש היום.מי אמר שחובה לעלות כל שנה ליגה.
5.לחבור לאקסית בכל מחיר.
אני לא בטוח מה יותר טוב בשביל הקבוצה ובשביל האוהדים.וזה לא תמיד אותו דבר.אבל יש לנו עוד זמן לראות מה יקרה.אחרי ליגה א' יש ארצית ורק אחר כך לאומית.נראה איך הפועל ת"א כדורסל תתנהג אחרי שתעלה לליגת העל.

קטמון ותיק נשלח - 08/02/2011 : 12:00:17
ציטוט:
נשלח במקור על ידי yarond
אני חושב שזה לא נכון לנקוט בגישה שאין שום דבר באופק מעבר ליום ששי הקרוב:
כל זה לא מונע ממני ולא צריך למנוע מאף אחד לחשוב ולדון לאן דברים הולכים בקטמון בכלל, מה יהיה עם המקורית, מהי המתכונת הנכונה של קבוצות אוהדים
זה שמדברים על ליגה א' ועל העתיד זה לא מה שמשבש את העתיד - חוסר חשיבה על העתיד וחוסר תכנון יכול מאוד לשבש את העתיד שלנו

אני מסכים עם ירון,ובהחלט יש לי אי אלו מחשבות על יעדים, מטרות ודגשים בעונה הבאה.
הקלישאה של עולם הכדורגל היא, כידוע, "חיים משבת לשבת". זו חשיבה לגיטימית, בבחינת "להרוג תורכי ולנוח".
אולם החשיבה האסטרטגית לא פחות חשובה, ויש לה מקום, גם כעת.
yarond נשלח - 08/02/2011 : 10:51:33
ציטוט:
נשלח במקור על ידי אמיר גולה

מה ליגה א' קשורה אלינו? מה זה ליגה א'? יש דבר כזה בכלל? הדבר היחיד שאני מכיר זה בני יצ'אלאל. במקום לנהל דיונים דמיוניים בואו נתרכז בלצבוע את רחובות באדום בעוד ארבעה ימים

אני חושב שזה לא נכון לנקוט בגישה שאין שום דבר באופק מעבר ליום ששי הקרוב:
אני אבוא למשחק נגד יצ'לאל
אני אעודד בדרכי
אני אדרבן חברים ואוהדים לבוא למשחק
אני אפגש עם שני חברים שלי שאוהדים את יצ'לאל במשחק ואספר להם על הקסם שלנו
אני אשב מרותק לכל מילה שתעלה בפורום ובאתרים השונים על המשחק
ואני אסמוך על הצוות המקצועי שיעשה הכל כדי שנעלה ליגה.

כל זה לא מונע ממני ולא צריך למנוע מאף אחד לחשוב ולדון לאן דברים הולכים בקטמון בכלל, מה יהיה עם המקורית, מהי המתכונת הנכונה של קבוצות אוהדים

זה שמדברים על ליגה א' ועל העתיד זה לא מה שמשבש את העתיד - חוסר חשיבה על העתיד וחוסר תכנון יכול מאוד לשבש את העתיד שלנו
טוטח נשלח - 08/02/2011 : 00:11:17

המסקנה העיקרית היא שתהיו מחוברים היטב לליגה א'. יש שם קבוצות ממקומות שקשה להם לקבל ערים מרכזיות.
רגל עץ נשלח - 07/02/2011 : 20:51:42
לא שזה חשוב, אבל ינאי דרעי ממש משחק בעירוני בת ים מהליגה הלאומית.
http://football.org.il/Leagues/Pages/PlayerDetails.aspx?PLAYER_ID=13281&SEASON_ID=12
אושר גדול נשלח - 07/02/2011 : 19:55:37
ינאי דרעי משחק באסי גלבוע מליגה א' צפון.
אמיר גולה נשלח - 07/02/2011 : 18:53:26
מה ליגה א' קשורה אלינו? מה זה ליגה א'? יש דבר כזה בכלל? הדבר היחיד שאני מכיר זה בני יצ'אלאל. במקום לנהל דיונים דמיוניים בואו נתרכז בלצבוע את רחובות באדום בעוד ארבעה ימים
רגל עץ נשלח - 07/02/2011 : 18:42:30
ציטוט:
נשלח במקור על ידי amos
ינאי דרעי משחק איפה שהוא?

שחקן הרכב קבוע במיודעתינו משכבר הימים עירוני בת-ים, בליגה הלאומית.
אושר גדול נשלח - 07/02/2011 : 18:23:51
הדילמה הזו תעמוד מולנו כל הימים.יש לדעתי כמה אפשרויות ולא ברור מה יותר טוב מבחינתנו:
1.לחפש ספונסר כבד נוסף או להעמיק את ההתחייבות של הספונסר הקיים.
2.לחפש רוכש פוטנציאלי ולתת לו כמעט חצי מהמלכות.
3.להרחיב את מעגל בעלי קטמון-האוהדים.
4.להסתפק בדבר במשמח שיש היום.מי אמר שחובה לעלות כל שנה ליגה.
5.לחבור לאקסית בכל מחיר.
אני לא בטוח מה יותר טוב בשביל הקבוצה ובשביל האוהדים.וזה לא תמיד אותו דבר.אבל יש לנו עוד זמן לראות מה יקרה.אחרי ליגה א' יש ארצית ורק אחר כך לאומית.נראה איך הפועל ת"א כדורסל תתנהג אחרי שתעלה לליגת העל.
amos נשלח - 07/02/2011 : 18:19:43
וואלה, כל פעם מפתיע אותי שאני באמת נאיבי בניגוד לרצוני

ינאי דרעי משחק איפה שהוא?
רגל עץ נשלח - 07/02/2011 : 18:16:23
ציטוט:
נשלח במקור על ידי amos
[brאגב, אין לי מושג למה טל שורר היה זהיר ברמיזות בעניין קניית משחקים: דרעי וממן נחשדו במכירת משחקים שלנו וזה פורסם בכל העיתונים. מישהו יודע איפה זה עומד? יהיה משפט? יש השעיה לכל החיים? ותיק?

אתה נאיבי מדי, עמוס. התיק נסגר מזמן, בשל "חוסר ראיות", לאחר ש"נבדק ביסודיות" על-ידי פרקליטות מחוז דרום. זה היה קצת מפתיע לאור המידע הרב שהמשטרה פירסמה בזמנו, כולל קלטות של המעורבים בפרשה.

פורום האוהדים של הפועל קטמון ירושלים דף הבית | הרשם | נושאים פעילים | סקרים פעילים | הודעות פרטיות | חיפוש | FAQ © 2007-2017 עמותת האוהדים של הפועל קטמון י-ם עבור לראש הדף
מונע על ידי: Snitz Forums 2000 Version 3.4.07