| ס ק י ר ת נ ו ש א |
| שלומי מלכה |
נשלח - 06/12/2010 : 08:36:53 לא כולם זוכרים אותם. אבל היו אנשים שהעריצו אותם. עומדים להם מעל ספסל הקבוצה, נשבעים בשמו של שרון מימר, משקיפים מעל התעלה במגרש הסופרלנד. התנינים.
נוסטלגיה? אולי. געגועים אמיתיים לימים שלא ישובו עוד? בהחלט. גאווה לראות ילדים קטנים באים בהמוניהם לראות הפועל? ודאי. אמש, בשיחה בין מספר אוהדים (כולל חבר הנהלה נלהב!) הוחלט, עם או בלי קשר לקמע הממשמש ובא, לפתוח בסקר קטן על מנת להבין מי הכי תנין. למה? ככה.
אז הצביעו: מי הכי תנין מכולם? (אפשר גם להוסיף למה)
יוחאי איציק שוהם דהוקי סביליה חיים ההוא שדומה ליונתן כהן ציון הכרובית אחר
|
| 15 ת ג ו ב ו ת א ח ר ו נ ו ת (חדשות ביותר ראשונות) |
| מחאיי |
נשלח - 09/12/2010 : 07:23:46 ציטוט: נשלח במקור על ידי גאסטון
איציק הוא תנין ללא כליה. לקחו ממנו את יוחאי. תנין פגוע ועזוב. אני הולך על חיים "נמנעתי מלהביא אותו". http://www.fortunecity.com/olympia/wade/380/crowd12.jpg
אחלה תמונה. במיוחד הקונטרסט עם האנשים מאחורה. כבר אז לא הבינו מה נסגר איתנו. מה קרה לכובעי-המטריה מהסוג ששואן מימין חובש? להחזיר! |
| Tziki |
נשלח - 08/12/2010 : 23:55:43 ציטוט: נשלח במקור על ידי הדוב האדום
קודם כל ציקי היקר עצם העובדה שאתה שם את המילה "ערבים" לצד כינויי גנאי מובהקים כמו "כושים", "שחורים" ו"פרענקים" היא בעייתית לכשעצמה. ערבים הם אלה שמוצאם בחצי האי ערב- אין בכל כך פסול, העובדה ש"ערבי" הפכה למילת גנאי בישראל מצביעה על הגזענות הסמויה בחברתינו. אבל זה לנושא אחר ולפורומים אחרים.
דבר שני, העליהום על הותיק הוא מוגזם ומיותר. לא היתה גזענות בדבריו, הודעתו נקראה לא נכון ו\או נכתבה באופן לא זהיר. הפאניקה היא מיותרת, ספיחים של הפגרה. אחרי יום שישי הדיונים פה ייראו לגמרי אחרת..
אי אפשר לדבר על דודו חפר?
אני מכיר את עצמי ואת בעיית הבנת הנכתב אצלי ובכל זאת לקחתי את ה"סיכון":-) , לא להוסיף הסברים, על מנת להראות שניתן לקרוא מה שרוצים ולא מה שכתוב (אצל "ותיק"). גם "כושים", "שחורים" ו"פרנקים" הן לא מילות גנאי (במקור כלשונך, אבל זה לדיון אחר :-) ) (שוורצה חייה - כן). פשוט הצחיק אותי שיש אנשים שיש להם בעייה עדתית עם עצמם!! ומחפשים את זה בכל מקום. פשוט כמה שניסיתי לא הצלחתי למצוא את הגזענות אצל "ותיק". אבל אין לי מנת משכל כלל. בקיצור - אם תחבר בין שני חלקי ההודעה שלי, תוציא שורש ותעשה אינוורס טנגנס אולי תעלה חיוך, אם לא אז כנראה שחצי האי ערב הוא לא כוס התה שלי ואני אלמד לחיות עם זה.
|
| הדוב האדום |
נשלח - 08/12/2010 : 22:40:18 קודם כל ציקי היקר עצם העובדה שאתה שם את המילה "ערבים" לצד כינויי גנאי מובהקים כמו "כושים", "שחורים" ו"פרענקים" היא בעייתית לכשעצמה. ערבים הם אלה שמוצאם בחצי האי ערב- אין בכל כך פסול, העובדה ש"ערבי" הפכה למילת גנאי בישראל מצביעה על הגזענות הסמויה בחברתינו. אבל זה לנושא אחר ולפורומים אחרים.
דבר שני, העליהום על הותיק הוא מוגזם ומיותר. לא היתה גזענות בדבריו, הודעתו נקראה לא נכון ו\או נכתבה באופן לא זהיר. הפאניקה היא מיותרת, ספיחים של הפגרה. אחרי יום שישי הדיונים פה ייראו לגמרי אחרת..
אי אפשר לדבר על דודו חפר?
|
| Tziki |
נשלח - 08/12/2010 : 22:02:47 אני הקשבתי לתכנית אצל הקוסמטיקאית שלי בזמן שהיא הוציאה לי שחורים. היא סיפרה לי איך בפסח הם שאלו את הקושיות. זה הזכיר לי איך ביליתי ערבים שלמים בקפה הפינתי בפאריז ושעל כוס קפה שחור ומסריח שילמתי 50 פרנקים.
האמת לא ברור לי מה הקשר בין המשפט הראשון שלי, לשני ובעיקר לשלישי אבל איזשהו דחף לא ברור, אולי מועקה, או משהו שיושב לי על הלב, ובעיקר החמימות והפתיחות סחפו אותי לפרוק את זה כאן. תודה, הוקל לי. |
| הסלע האדום |
נשלח - 08/12/2010 : 15:23:19 ציטוט: נשלח במקור על ידי קטמון ותיק ומעניין - שדברי ביקורת קשים בהרבה מאלו שלי שנכתבו בת'רד זה לא הקפיצו אתכם, חברי מסדר הטהרנות.
נראה לי ותיק שאתה מבלבל בין ביקורת על דעה של אדם שזה מה שעושים פה כל הזמן, לבין ביקורת על איכותו של אדם שיוצרת תחושה לא נוחה ושל התנשאות. אבל מפה ולהיסחפות על גזענות רחוקה הדרך |
| דרעי |
נשלח - 08/12/2010 : 14:22:38 ציטוט: נשלח במקור על ידי קטמון ותיק
תודה לאלה שזיכו אותי מאשמת הגזענות. ולגבי הביטוי אוטנטי: כוונתי היתה שהדברים באו מהלב של מי שאמר אותם. דברים אמיתיים. לא התנשאות ולא נעליים. ומעניין - שדברי ביקורת קשים בהרבה מאלו שלי שנכתבו בת'רד זה לא הקפיצו אתכם, חברי מסדר הטהרנות.
התגוננותך לא ברורה, ותיק. היא רק מעצימה את טעותך וגישתך הבעייתית. טעית - תתנצל וגמור את הסיפור. |
| קטמון ותיק |
נשלח - 08/12/2010 : 13:38:09 תודה לאלה שזיכו אותי מאשמת הגזענות. ולגבי הביטוי אוטנטי: כוונתי היתה שהדברים באו מהלב של מי שאמר אותם. דברים אמיתיים. לא התנשאות ולא נעליים. ומעניין - שדברי ביקורת קשים בהרבה מאלו שלי שנכתבו בת'רד זה לא הקפיצו אתכם, חברי מסדר הטהרנות.
|
| שלומי מלכה |
נשלח - 08/12/2010 : 13:23:05 גם אברום בורג בספרו המעולה "לנצח את היטלר" כותב על האוסטיודן. שלכל יהודי יש את האוסטיודן שלו. הכורדים לעירקים, הפולנים לגרמנים וכן הלאה.
וכל זאת לא משנה את הגועל נפש ממה שכתב כאן ותיק. ביקורת? בואו לא נעצום עיניים. |
| בלאש ביקו |
נשלח - 08/12/2010 : 13:16:13 ציטוט: נשלח במקור על ידי קראנקו
ציטוט: נשלח במקור על ידי בלאש ביקו
אתם מגזימים, ויורדים בצורה קצת אכזרית על אוהד הפועל שאתם לא אוהבים. הותיק לא גזען, וגם לא נראה לי שמישהו מאיתנו יודע מה המוצא של איציק היקר. אין ספק שהיתה התנשאות בהודעה, בעיני היא מקוממת, אבל שוב, לדעתי לא היה פה שום גזענות. דרך אגב, יש אותנטיות לא מזרחית.
אין דבר כזה. מעולם לא ייחסו אשכנזים\אירופאים אותנטיות למי\מה שאינו אסיאתי\אפריקאי\דרום אמריקאי בעיניהם. וההודעה אכן מתנשאת.
תקרא התייחסויות של יהודים גרמנים, החל מהיינה וכלה בייקים בני זמננו, ליהדות מזרח אירופה ותבין. יש אותנטיות - כשהכוונה כמובן לעממיות על סוגיה - בכל מקום ובכל עדה. |
| קראנקו |
נשלח - 08/12/2010 : 10:48:27 ציטוט: נשלח במקור על ידי בלאש ביקו
אתם מגזימים, ויורדים בצורה קצת אכזרית על אוהד הפועל שאתם לא אוהבים. הותיק לא גזען, וגם לא נראה לי שמישהו מאיתנו יודע מה המוצא של איציק היקר. אין ספק שהיתה התנשאות בהודעה, בעיני היא מקוממת, אבל שוב, לדעתי לא היה פה שום גזענות. דרך אגב, יש אותנטיות לא מזרחית.
אין דבר כזה. מעולם לא ייחסו אשכנזים\אירופאים אותנטיות למי\מה שאינו אסיאתי\אפריקאי\דרום אמריקאי בעיניהם. וההודעה אכן מתנשאת. |
| קטמון ותיק |
נשלח - 08/12/2010 : 07:06:49 קראתי את התגובות לדברי. איני יודע ואיני מבין מאיפה צצה לה טענת הגזענות וההתנשאות. לא דובים ולא יער! צר לי שיש בינינו כמה שמתקשים לקבל דברי ביקורת אפילו אם היא מתונה. ומה לעשות שאוהד הפועל קטמון בתוכנית המסויימת הזו לא היה, לדעתי, הדובר הטוב ביותר מבין אלה שדיברו בתוכנית? האם אסור לומר זאת? האם תחי הדיקטטורה על חופש הביטוי בפורום זה?
|
| בלאש ביקו |
נשלח - 08/12/2010 : 00:46:50 אתם מגזימים, ויורדים בצורה קצת אכזרית על אוהד הפועל שאתם לא אוהבים. הותיק לא גזען, וגם לא נראה לי שמישהו מאיתנו יודע מה המוצא של איציק היקר. אין ספק שהיתה התנשאות בהודעה, בעיני היא מקוממת, אבל שוב, לדעתי לא היה פה שום גזענות. דרך אגב, יש אותנטיות לא מזרחית. |
| דרעי |
נשלח - 08/12/2010 : 00:36:54 ציטוט: נשלח במקור על ידי שלומי מלכה
ציטוט: נשלח במקור על ידי קטמון ותיק
הקשבתי לתוכנית והתעצבתי. למעשה לא היה דיון רציני בנושאים החשובים לקבוצות הספורט בירושלים,למשל נושא המתקנים. עורכי התוכנית והמפיקים הביאו, משום מה, שני אוהדי בית"ר, יעני אחד "שפוי" ואחד מ"לה פמיליה" - למה? מה קרה? למזלנו אוהד הפועל כדורסל הדגיש שהוא גם אוהד קטמון. כדרכו של רדיו ירושלים התוכנית התמקדה בבית"ר, אם כי אני חייב לציין שמישל, אפל והאוהד ה"שפוי" הדגישו את בעיית הקריאות הגזעניות ושיש לטפל בה. באשר לקבוצות הכדורגל האדומות: לצערי איציק אינו הדובר הטוב ביותר שניתן היה למצוא בין אוהדי הפועל קטמון. נכון שיש בו אוטנטיות, אבל הוא היה די חלש בדבריו. ולגבי מישל ואפל - כדרכם הם חוזרים ומתעלמים מבעיות החובות המעיקים על סאדר שיש להם משמעות בכל הקשור ל"איחוד" בין הקבוצות.
אז חוץ מזה שאתה טרחן בלתי נלאה אתה גם גזען מגעיל? אוטנטיות? רבאק, אם כבר איחוד - הלוואי תתאחד עם עמי גרינפלד ותרפה מאיתנו כבר.
מלכה, מעולם לא הסכמתי איתך כמו עכשיו. ותיק- תתנצל. לא מכובד. |
| שומר החומות |
נשלח - 08/12/2010 : 00:36:43 ציטוט: נשלח במקור על ידי שלומי מלכה
ציטוט: נשלח במקור על ידי שומר החומות
שב"ה יום אחד אולי אזכה להימנות על שורותיהם.
פעם, ממש מזמן, באמת ממש מזמן, מבחינתי זה נראה כמו אתמול, הייתי בכותל. הניסוח היה קצת אחר, אבל זה מה שכתבתי בפתק. היום הזה עוד לא הגיע, אבל אולי מישהו עוד יביא את היום.
שאלות שבטח חשבת עליהן: כשתהיה תנין, אם וכאשר, תהיה לך קריאה מפורסמת שתצעק ויכירו אותך על פיה? והאם יהיה לך מבטא מיוחד? ואיזה פריט לבוש או אביזר חריג תביא איתך?
|
| שלומי מלכה |
נשלח - 07/12/2010 : 23:04:43 ציטוט: נשלח במקור על ידי קטמון ותיק
הקשבתי לתוכנית והתעצבתי. למעשה לא היה דיון רציני בנושאים החשובים לקבוצות הספורט בירושלים,למשל נושא המתקנים. עורכי התוכנית והמפיקים הביאו, משום מה, שני אוהדי בית"ר, יעני אחד "שפוי" ואחד מ"לה פמיליה" - למה? מה קרה? למזלנו אוהד הפועל כדורסל הדגיש שהוא גם אוהד קטמון. כדרכו של רדיו ירושלים התוכנית התמקדה בבית"ר, אם כי אני חייב לציין שמישל, אפל והאוהד ה"שפוי" הדגישו את בעיית הקריאות הגזעניות ושיש לטפל בה. באשר לקבוצות הכדורגל האדומות: לצערי איציק אינו הדובר הטוב ביותר שניתן היה למצוא בין אוהדי הפועל קטמון. נכון שיש בו אוטנטיות, אבל הוא היה די חלש בדבריו. ולגבי מישל ואפל - כדרכם הם חוזרים ומתעלמים מבעיות החובות המעיקים על סאדר שיש להם משמעות בכל הקשור ל"איחוד" בין הקבוצות.
אז חוץ מזה שאתה טרחן בלתי נלאה אתה גם גזען מגעיל? אוטנטיות? רבאק, אם כבר איחוד - הלוואי תתאחד עם עמי גרינפלד ותרפה מאיתנו כבר. |
|
|